Sana: Aika laulaa ja aika rukoilla

Pyhäaamuna Hoilolan kirkolla itärajalla, messun jälkeen, taivas tummeni lähes mustaksi. Rajun tuulen mukana maahan iski raekuuro vailla vertaa. Muutamassa minuutissa maa oli valkoinen ja uusi. Ihmetellen lähdin ajamaan kohti Kiihtelysvaaraa, kohti uutta messua. Oli uskon ja epäuskon sunnuntai.

Tuupovaaran kirkon kohdalla oli useita autoja parkkipaikalla. Kirkossa oli meneillään kuoroharjoitukset tulevaa Rauhanmessua varten. Miten nopeasti tulikaan aika rukoilla ja aika laulaa rauhaa maailmaan.

Yksi harjoiteltavista musiikkikappaleista oli Leonard Bernsteinin kappale Somewhere (suom. Jossain), musikaalista West Side Story. ”Jossain paikka on, on paikka meillekin, taivaan alla on rauha vain meillekin. Jossain, kerran löydämme elämän uuden, anteeksiantavaisuuden.”

Kiihtelysvaaran messun aikana lähes huomaamatta tuli aurinko esiin. Sadepisarat loistivat syksyisellä nurmella. Liityimme ajatuksissamme palestiinalaisen litanian rukoukseen:

”Jeesus Vapahtajamme, silmämme katsovat sinuun, ainoaan auttajaamme näinä vaikeina aikoina. Me rukoilemme, että avaisit maailman, israelilaisten ja palestiinalaisten silmät näkemään oikeuden ja sovituksen. Auta meitä näkemään, että yhden ihmisen turvallisuus ja vapaus riippuu muiden turvallisuudesta ja vapaudesta. Herra, kuule rukouksemme.”

 

Anne Angervo
kirkkoherra
Vaara-Karjalan seurakunta

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.