Kolumni: Hyvän mielen villasukka

Silmälasipäinen, ruskeatukkainen mies katsoo kameraan päin.Minulla on paljon villasukkia. Pidän niistä paljon ja käytän niitä paljon. Minulta löytyy ainakin ruskea, vihreä, tummanharmaa ja kirjava villasukka sekä yksi sininen villasukkapari. Läheiseni tietävät, etten jaksa innostua pönötyksestä, vaan villasukkatyyli on aitoa minua. Siksi olen saanut niitä aina silloin tällöin lahjaksi.

Koska käytän kotona ollessani kutittamattomia, pehmeitä villasukkia öin ja päivin, niin ne kuluvatkin nopeasti. Päkiän alle tulee reikä ja kun reikä suurenee, niin taas alkaa varpaita palella. Koska en ole käsityöihmisiä, niin olen ratkaissut asian käyttämällä niitä villasukkia, jotka juuri sillä hetkellä löydän ja jotka ovat suunnilleen ehjiä. Nyt toisessa jalassani on vihreä ja toisessa ruskea sukka. Vihreässä on ukkovarpaan kohdalla pieni reikä, vaikka sen kyllä osaisin itsekin parsia ehjäksi.

Lämpimät jalat, hyvä mieli. Näin se toimii. Tietenkään elämisen isoissa ja raskaissa murheissa eivät villasukat muuta maailmaa iloiseksi. Monta kertaa kuitenkin on kyse pienemmistä asioista, silloin lämpimät sukat ovat hyvästä.

Villasukilla voi tehdä paljon hyvää arjessa. Sukkien neulominen on niiden tekijöitä toisiinsa yhdistävä ja ilahduttava asia. Ne voivat yhdistää myös lahjan antajaa ja saajaa. Villasukkia neulotaan ekaluokkalaisille ja vastasyntyneille. Isoäidit neulovat niitä lahjaksi lapsille ja lastenlapsille. Mukavaa on, että monet miehetkin ovat alkaneet harrastaa neulomista, onhan se yksi teemoista myös suositussa uudessa dekkarisarjassa.

Villasukat ovat vain yksi pieni esimerkki siitä, kuinka voimme pienillä ja itsellemmekin mieluisilla asioilla levittää hyvää mieltä ja iloa lähimmäisillemme. Hyvää mieltä voi tuottaa vaikka naapuriavulla: naapurin polkupyörän korjaamisella, lumitöissä auttamalla, runsaasta muikkusaaliista ystäville jakamalla ja monella muulla vain oma-aloitteisuutta ja ajankäyttöä kysyvällä tavalla. Pienilläkin teoilla on vaikutusta ja niillä voimme tehdä toinen toistemme elämisestä mukavampaa.

Seurakunnilla on tarjota monia mielekkäitä ja hyödyllisiä vapaaehtoistöitä kaikille halukkaille (vapaaehtoistyo.fi). Tärkeintä antia niissä on, että ne kertovat, että välitämme toisistamme. Nähdyksi ja rakastetuksi tuleminen onkin jokaiselle meistä kaikkein tärkeimpiä asioita elämässä.

Villasukkia voi ostaa myös seurakuntakeskuksen Duka-puodista. Tavallisessa arjessa saattaa hyvä mieli asua villasukassa.

 

Olli Sivonen
takarivin kristitty
Pielisensuun seurakunta
ollisivonen62@gmail.com

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.