Pääkirjoitus: Hyvät ja huonot uutiset

Huonot uutiset leviävät tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa hyviä paremmin. Aivomme ovat rakentuneet niin, että huonot uutiset kiinnostavat meitä eniten. Ne tarjoavat jotain dramaattista ja kiinnostavaa ja herättävät voimakkaita tunteita. Huonoista uutisista on helppo vaihtaa mielipiteitä toisten kanssa.

Kun maailma on täynnä epäkohtia ja uutisointi keskittyy enimmäkseen ongelmiin, koen että Kirkkotie-lehden tehtävänä on tuoda esiin jotain muuta. Haluamme kertoa ruohonjuuritason toiminnasta seurakunnissa, sillä se jää helposti piiloon, jos seuraa ainoastaan valtamedioita. Perinteisissä viestintäkanavissa yksi erityisen piiloon jäävä ryhmä ovat 13–20-vuotiaat nuoret.

Pääsimme tutustumaan pelitapahtumaan, jossa nuoret pelaavat tietokone- ja pelikonsolipelejä läpi yön. Nukkuakin voi, ja välillä syödään evästä, mutta pääasiana on kokoontuminen yhteisen mielenkiinnon äärelle, kavereiden tapaaminen ja uusien löytäminen. Paikalla on koko ajan seurakunnan työntekijöitä ja isosia, jotka tietysti pelaavat nuorten kanssa.

Pelitilaisuudet eivät ole ainoita seurakuntien tapahtumia, joissa nuoret ovat mukana tekemässä ja suunnittelemassa. Syksyyn mahtuu esimerkiksi nuorteniltoja, leirejä, retkiä ja kahviloita. Marraskuussa diskoillaan Joensuun kirkossa kirkkorakennuksen 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kyseessä on ns. Silent Disco, jossa osallistujat kuulevat saman musiikin kuulokkeiden kautta ja tanssivat yhdessä.

Kun seurakuntiin tutustuu tarkemmin, huomaa, että niissä on tekemisen meininki. Tärkeimpänä on ihminen, joka huomioidaan ja joka otetaan mukaan tekemään. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Tämä on asia, jonka soisi näkyvän laajemminkin kaikkien niiden uutisten joukossa, joita selaamme päivittäin.

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö