Pääkirjoitus: Kirkkotie uudistuu

Kirkkotie-lehti ilmestyi ensimmäisen kerran pääsiäisenä vuonna 1958. Lehden koko ja ilmestymistiheys on vaihdellut vuosien mittaan kerran vuodessa ilmestyvästä lehdestä jopa 30 kertaa vuodessa ilmestyvään nelisivuiseen tapahtumalehtiseen. Pitkään historiaan on mahtunut muutoksia ja nyt olemme jälleen yhden muutoksen edessä.

Ensi vuoden alusta lähtien Kirkkotie julkaistaan 5–6 kertaa vuodessa nykyisten yhdentoista numeron sijaan. Asiasta päätti viime viikolla Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto. Päätökseen vaikuttivat muun muassa reippaasti kohonneet paino- ja jakelukustannukset, seurakuntayhtymän viestinnän henkilöresurssit sekä alkuvuonna tehdystä lukijatutkimuksesta saadut tulokset.

Haluan kiittää kaikkia lukijatutkimukseen osallistuneita, sillä vastauksista saimme arvokasta tietoa lehden tulevaisuuden suunnitteluun. Kirkkotie on monelle tärkeä lehti, joka luetaan kannesta kanteen. Vielä useammalle se on tuttu silmäiltävä lehti, josta on helppo lukaista itselle tärkeimmät osiot. Lehden kiinnostavimmiksi teemoiksi koetaan paikalliset aiheet, hyvinvointi, ihmissuhteet ja auttamistyö.

Lukijatutkimuksen mukaan paperilehden merkitys on vähentynyt ja kaikki ikäluokat – yli 65-vuotiaat mukaan lukien – etsivät entistä enemmän tietoa verkosta ja sosiaalisen median kanavista. Kirkon ovet ovat auki kaikenikäisille ja tämän haluamme näkyvän myös seurakuntien viestinnässä. Jos muutoksia ei nyt tehtäisi, emme pystyisi huomioimaan kaikenikäisiä tasapuolisesti.

Olimme vaikean päätöksen edessä. Uskon kuitenkin, että muutoksesta seuraa myös hyvää ja löydämme entistä paremmat keinot ja kanavat välittää lukijoille juuri sitä tietoa, mitä he seurakunnilta kaipaavat. Lukijatutkimuksen kautta saamiimme erinomaisiin vinkkeihin tulemme palaamaan tänä vuonna vielä monesti ensi vuotta suunnitellessa.

 

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
kirsi.taskinen@evl.fi

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.