Sydän auki ja hyvällä meiningillä

TV:stä ja radiosta tutun Susani Mahaduran ura media-alalla alkoi Jouluradiosta. ”Töissä hyvä ilmapiiri on minulle kaikki kaikessa”, hän sanoo.

Hymyilevä neulevaatteisiin pukeutunut nainen katsoo kameraan.

Susani Mahadura nähdään tällä hetkellä muun muassa MTV3-kanavalla Kaaoksen kesyttäjät -ohjelmassa. Jouluradiossa Mahadura työskenteli vuonna 2014. Pian tuli selväksi, ettei kyseessä todellakaan ollut mikään pönötysduuni, vaan työ, jossa pitää heittäytyä. Kuva: Antti Rintala

Elokuussa 2014 Sellon kauppakeskuksessa vaelteli joulupukki. Hänen seurassaan ollut Susani Mahadura yritti ottaa kontaktia ohikulkijoihin.

– Promosimme Jouluradiota jakamalla siitä kertovia esitteitä ja pieniä muistoja. Kollegani Tuukka Joru oli joulupukki, ja paikalla oli myös musiikkipäällikkö Olli Aimola.

– Kauppakeskuksessa kuulutettiin, että hellekesää on vielä jäljellä, ja siellä me joulutyypit vain olimme, Mahadura kertoo.

Hänestä oli hauskaa, että joulun odottaminen alkoi tiimissä niin aikaisin. Ylipäätään televisio- ja radiotuotantoa opiskellut Mahadura oli huomannut, ettei sometoimittajan pesti pääkaupunkiseudun seurakuntien Jouluradiossa ollut mikään pönötysduuni.

– Jouluradiossa piti heittäytyä. Kaikki saivat luoda ja kaikkia kuunneltiin. Tiimissä kannustettiin kaveria, ja töihin oli aina kiva tulla. Se oli minulle tärkeä kokemus, varsinkin, kun se oli ensimmäinen media-alan työpaikkani.

Mahadura esiintyi myös Jouluradion mainosvideolla. Siinä hän kulki pitkin Tallinnan katuja etsimässä, mistä joulumusiikki kuuluu.

– Etsin ympäriinsä muun muassa viemäreistä. Lopulta löysin musiikin lähteen, pomoni Riitta Kalliorinteen. Hän oli kasvohoidossa ja totesi videolla, että ”joulu on ihan kohta”.

Klassikkojoululaulut avautuvat nyt eri tavalla

Ennen Jouluradion pestiä Susani Mahadura tiesi joululauluista varsinkin klassikot. Hänen äidillään oli ollut tapana antaa joulun aikaan lapsilleen joululauluvihkoset, joista he yhdessä lauloivat.

– Lauloimme niitä heinillä härkien kaukaloita, ja jossain kohtaa äiti alkoi aina itkeä. Minulle vanhat ja herkät joulubiisit olivat silloin ”voi ei, näitä taas” -lauluja.

Aikuisiällä Mahadura on huomannut klassikkojoululaulujen avautuvan eri tavalla kuin nuorena. Sukupolvien ketjuun kuuluu mummo, joka piti joululauluista.

– Pari vuotta sitten kävimme äidin kanssa Kallion kirkossa kuuntelemassa Kauneimpia joululauluja ja minäkin herkistyin. Alan ymmärtää merkityksen, mikä joululauluilla on äidille. Hänelle ne ovat muisto omasta äidistään eli mummostani, joka on jo edesmennyt. Niin ne laulut siirtyvät pikkuhiljaa minulle.

Sydän auki ja hyvällä meiningillä

Nykyisin 33-vuotias Susani Mahadura on Jouluradion nettiradion kuuntelija ja Instagram-seuraaja. Nettikanavista hänen suosikkinsa on Happy holidays!, jossa soi amerikkalainen joulumusiikki. Jazzjoulu-kanavaakin hän on kuunnellut täysillä.

Nykyään Mahadura työskentelee vuosi sitten perustetussa tuotantoyhtiössään liikekumppaninsa Yagmur Özberkanin kanssa. Mahadura tekee myös freelancerina erilaisia töitä niin radiossa kuin televisiossakin. Hänet nähdään muun muassa MTV3-kanavalla Kaaoksen kesyttäjät -ohjelmassa.

– Opin Jouluradiossa työskennellessäni, että minne tahansa menenkin, teen sen sydän auki ja hyvällä meiningillä. Muistan sen edelleen. Töissä hyvä ilmapiiri on minulle kaikki kaikessa.

Nina Riutta


Jouluradio 20 vuotta

  • Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Jouluradio on seurakuntien lahja kuuntelijoille.
  • Tosiystävät voivat jatkaa kuuntelua loppiaiseen 6.1.2023 saakka!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.