Pääkirjoitus: Mikä sinulle on tärkeää?

Arvostan seurakunnissa ennen kaikkea sitä, että ne ovat heikoimpien puolella. Kuka tahansa meistä voi tarvita joskus apua, mutta avunsaanti ei ole itsestäänselvyys. Seurakunnissa auttamiseen paneudutaan monesta eri näkökulmasta: Diakoniatyöntekijät tukevat käytännön elämän solmukohdissa ja toimittavat esimerkiksi ruoka-apua tarvitseville. Lasten ja nuorten kanssa työskentelevät kulkevat perheiden rinnalla, pitävät huolta lapsista ja kuuntelevat nuorten huolia. Perheneuvojat ratkovat parisuhteen kriisejä. Papit ovat läsnä ja tukena ilossa ja surussa, sairaudessa ja toivon hetkellä.

Vajaan kuukauden kuluttua äänestetään uudet päättäjät seurakuntiin. He vaikuttavat muun muassa siihen, miten seurakunnat jatkossa auttavat heikoimpia ja millaista tukea seurakunnista saa. Seurakuntavaaleissa valittujen luottamushenkilöiden mielipiteillä, asenteilla ja kiinnostuksen kohteilla on suuri merkitys. He ratkaisevat, millainen yhteisö seurakunta on, mitä se tarjoaa alueensa asukkaille ja mihin käytössä olevat rahat suunnataan.

Kirkon opillisista kysymyksistä ei äänestetä seurakuntavaaleissa, mutta vaaleilla on silti suuri merkitys koko kirkon tulevaisuuden suuntaan. Nyt valittavista luottamushenkilöistä valitaan vuoden päästä kirkon korkeimpaan päättävään elimeen eli kirkolliskokoukseen edustajat, joiden tehtävänä on pohtia ehkä kaikkein kiperimpiä kirkon kysymyksiä.

Vaaleissa sinulla on mahdollisuus antaa tuki ehdokkaalle, joka ajattelee samoin kuin sinä. Miten tärkeää sinulle on kirkon sanoma, yhdenvertaisuus, vihreät arvot tai hyvän tekeminen? Entä oman seurakunnan läsnäolo elämän suurissa hetkissä, iltapäiväkerhot, erilaiset harrastusryhmät tai seurakuntien mahdollisuus auttaa? Tutustu ehdokkaisiin vaalikoneessa osoitteessa seurakuntavaalit.fi ja anna äänesi ennakkoon tai vaalipäivänä. Käytännön ohjeet löydät tämän lehden välissä ilmestyvästä vaaliliitteestä.

 

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
kirsi.taskinen@evl.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.