Sana: Aina läsnä

Mitä asioita sinä odotat juuri nyt? Minä odotan monia asioita. Odotan kesää ja kesälomaa. Odotan, että näen taas perheenjäseniäni. Odotan kivoja tapahtumia töissä. Odotan oikeastaan jo joulua, koska pidän joulusta. Veikkaisin, että lähes jokainen ihminen odottaa tällä hetkellä jotakin. Lapset ja nuoret odottavat koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista. Joku voi odottaa töiden alkamista. Isovanhemmat lastenlastensa näkemistä.

Odottaminen on meille luonnollista. Vaikka juuri nyt meillä olisikin hyvä olla, saatamme silti odottaa jo jotain tiettyä päivää, tapahtumaa tai hetkeä. Odottaminen ei kuitenkaan ole huono asia, vaikka onkin hyvä elää myös tässä hetkessä. Odottamamme asiat ovat yleensä positiivisia, ja niin kauan kuin odotamme, on myös toivoa. Kun odotamme, meidän täytyy olla kärsivällisiä ja luottaa siihen, että asiat kyllä tapahtuvat omalla painollaan.

Ennen kuin Jeesus astui taivaaseen, hän lupasi seuraajilleen puolustajaksi Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan. Voisin kuvitella, että odottaminen oli Jeesuksen seuraajille vaikeaa, koska heidän täytyi vain luottaa hänen lupaukseensa. Odotus kuitenkin palkittiin ensimmäisenä helluntaina.

Kysyin jokin aika sitten perheenjäseneltäni, mitä hän ajattelee Pyhästä Hengestä. Hän vastasi: ”Se on aina läsnä. Ja se on tukena vaikeina aikoina.” Nämä sanat kertovat osuvasti Pyhästä Hengestä, sillä Jumala lahjoitti Pyhän Hengen puolustamaan ja lohduttamaan meitä.

Kaikkien aikaisemmin mainitsemieni asioiden lisäksi odotan myös tavallista arkea. Sitä arkea, kun koronaviruksesta on jäljellä vain muisto. Sitä arkea, kun ihmiset tekevät yhteistyötä ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi. Sitä arkea, kun maailmassa on rauha. Aika isoja asioita odotettavaksi. Jotta jaksan niitä odottaa, rukoilen Jumalaa avuksi. Rukoilen lohdutusta, rohkaisua ja puolustusta. Rukoilen rakkautta ja ymmärrystä ihmisten välille. On helpottavaa huomata, että minua kannatellaan ja saan luottaa siihen, että Jumala kyllä tietää mitä tapahtuu. Jumalalla on vastaus kaikkiin niihin asioihin, joita odotan. Hän tietää, mitä me tarvitsemme. Hän on aina läsnä. Hän pitää meistä huolen.

Eeva-Riitta Arffman
nuorisotyönohjaaja
Pyhäselän seurakunta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.