5xmielessä: Parhaat juhlat syntyvät porukalla

Heinäkuun alussa Kerubi Stadionilla järjestettävät Joensuun herättäjäjuhlat työllistävät valtavan määrän vapaaehtoisia mitä moninaisimpiin tehtäviin. Yksi talkoolaisista on joensuulainen tutkimusavustaja Iiris Makkonen, joka rakastaa kaikenlaisia spektaakkeleja.

Punatakkinen pitkähiuksinen nainen hymyilee kameralle.

Herättäjäjuhlat järjestetään 1.–3.7. Joensuussa. Lasten ja nuorten toiminnassa on Iiris Makkosen mukaan tarjolla vapaaehtoistehtäviä niin aikuisille kuin nuorillekin. – Tekijöitä tarvitaan esimerkiksi askartelujen ohjaamiseen, konserttilippujen myyntiin, kahvion tehtäviin ja yövalvojiksi. Tehtävät löytyvät osoitteesta vapaaehtoistyö.fi. Kuva: Virpi Hyvärinen.

 

 

  1. TALKOILU. En ole körtti eivätkä herättäjäjuhlat ole minulle ennestään tuttu konsepti. Nyt olen kuitenkin mukana lasten ja nuorten toimikunnassa järjestämässä juhlia. Mukaan talkooporukkaan mahtuu siis, vaikka ei kuuluisi minkäänlaiseen sisäpiiriin. Ei tarvitse tuntea körttipastillin tarinaa tai mitään muutakaan vastaavaa, jotta pääsisi mukaan.
  2. ODOTUKSET. Lähdin mukaan lasten ja nuorten toimikuntaa vetävän Nonna-Omena Helojoen pyynnöstä. Tykkään todella paljon erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Rakastan spektaakkeleja, jollainen herättäjäjuhlatkin isona tapahtumana on. Odotan juhlilta uuden oppimista, tekemisen meininkiä, juhlahumua ja festivaalihenkisyyttä – sitä, että kaupungissa on paljon eloa ja liikettä.
  3. LAPSET. Joensuun kirkonmäki tulee olemaan juhlilla lasten toiminnan keskus. Sinne on tulossa monenlaista tekemistä niin sisälle kuin ulos. Tarjolla on erilaisia puuhapisteitä, kepparirataa, muskaria, kirkkoseikkailua, pelejä ja konsertti. Haluamme tehdä paikasta sellaisen, josta lapset tykkäävät ja johon kaikilla on mukava tulla.
  4. NUORET. Nuorten kuviot keskittyvät Urheilutalon ja Lyseon peruskoulun tienooseen. Urheilutalolla on yökahvio ja Lyseolla luokkamajoitus, lisäksi nuorille on suunnitteilla muun muassa kirkkovenesoutua Ilosaaressa sekä Mika Nuorvan konsertti. Toivon, että mahdollisimman moni paikallinen nuori tulisi mukaan joko osallistumaan tai järjestämään juhlia. Ihan riippumatta siitä, kuuluuko mihinkään seurakuntaan tai ovatko asiat ennestään tuttuja.
  5. TEHTÄVÄT. Jos yhtään kiinnostaa tai mieltä kutittelee, että pitäisikö lähteä kokeilemaan, niin ota rohkeasti yhteyttä. Vapaaehtoistyö.fi-verkkosivuilta löytyy tosi paljon erilaisia tehtäviä, ja jos sopivaa ei löydy, niin sellaista voi kysyä järjestäjiltä vaikka sähköpostilla. Yksi hyvä syy tulla mukaan on jo se, että juhlilla tapaa valtavasti uusia ihmisiä. Parhaat juhlat syntyvät, kun ne tehdään porukalla.

Virpi Hyvärinen


Tule talkoilemaan herättäjäjuhlille!

Infoa talkootehtävistä Joensuun seurakuntakeskuksella 23.5. klo 18. Kahvitarjoilu. Yhdessä saamme juhlat onnistumaan! Herättäjäjuhlien talkootehtäviä löydät osoitteesta www.vapaaehtoistyö.fi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.