Vaara-Karjalan seurakunnalle lahjoitettiin arkkupeitto

Tekstiilitaiteilija Hannele Rusila ja kuvataiteilija Outi Piiroinen ovat luovuttaneet valmistamansa Elämänlanka-arkkupeiton Vaara-Karjalan seurakunnalle.

– Läheisen kuolema ja hautajaisten järjestäminen on paitsi raskas henkinen taakka, myös taloudellinen rasite. Omaiset haluavat tehdä tilaisuudesta juhlavan ja kauniin, mutta aina ei ole mahdollista kustantaa poisnukkuneelle kaikkea sitä, mitä haluttaisiin, kertoo Rusila lahjoituksen taustoista.

Lahjoitetun arkkupeitteen avulla hautajaisiin voidaan luoda arvokkuutta myös silloin, kun arkku on vaatimaton. Tuupovaaralaiset lahjoittajat toivovat arkkupeitteelle runsasta käyttöä ja haluavat sen olevan käytettävissä tarvittaessa myös alueen ortodoksisissa hautajaisissa.

Vaalea arkkupeitto arkun päällä alttarilla.

Arkkupeiton elämänlankakuvion on suunnitellut kuvataiteilija Outi Piiroinen. Peitteen materiaalit valmisti tekstiiliyrittäjä Hannele Rusila, joka myös kokosi peitteen. Kuva: Marja Nevalainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.