Millaiset kukat haudalle – hautojen hoitosopimukset voi jo tilata kesäksi

Kesään valmistautuminen alkaa hautausmailla pian. Jos olet pohtinut hoitosopimusta haudalle, se kannattaa tehdä lähiaikoina. Yleisimmät vaihtoehdot haudan hoitosopimukselle ovat hoito kesäkukilla ja perennahoito.

Lähikuvassa punavioletteja kukkia ulkona harmaata puupintaa vasten.

Hautausmailla aletaan jo valmistautua kesään. Haudalle on mahdollista solmia hoitosopimus, jolloin ei tarvitse huolehtia kukkien, ruohon tai hiekka-alueen hoidosta itse. Hautojen muistomerkkien hoito kuuluu aina omaisille. Kuva: Sanna Perälä.

Hoito kesäkukilla tilataan viimeistään huhtikuun loppuun mennessä ja perennahoito 30.5. mennessä Joensuun hautaus- ja puistopalveluista. Pyhäselän, Vaara-Karjalan ja Enon hautausmaille tilauksen voi tehdä myös alueen omasta seurakuntatoimistosta.

Kaikki hoitosopimukset sisältävät säännöllisen ruohon leikkuun ja trimmeröinnin tai hiekka-alueen siistimisen. Lisäksi sopimukseen kuuluu kukkapenkin perustaminen ja lannoittaminen, valittujen kasvien istuttaminen sekä kastelu ja muu kasvien hoito kauden aikana. Muistomerkki ei kuulu hoitosopimuksen piiriin. Hoitohaudalle istutettujen kukkien sekaan ei suositella istutettavaksi omia kukkia, mutta leikkokukkia voi tuoda.

Lisätiedot Joensuun hauta- ja puistopalveluista, p. 013 263 5573, hautauspalvelut.joensuu@evl.fi tai verkkosivuilta: http://www.joensuunseurakunnat.fi > Info ja asiointi > Hautaus ja hautojen hoito.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.