Seurakunnille rahoitusta ihmisten digitaitojen edistämiseen

Digitaitojen puute näyttäytyy yksilön elämässä muun muassa vaikeutena saada tietoa, välttämättömyytenä maksaa sellaisista asioista, jotka verkossa voisi hoitaa ilmaiseksi tai edullisemmin sekä huonommuuden kokemuksena verrattuna digiympäristössä sujuvasti toimiviin.

Joensuun seurakunnissa haluttiin lähteä etsimään uusia tapoja lisätä ihmisten digiosaamista ja kuroa umpeen kielteistä digikuilua. Digiosallisuutta-hankkeelle haettiin tukea Kirkkohallitukselta, joka myönsikin Joensuuhun 36 000 euron avustuksen.

Hanke painottuu Joensuun ja Pielisensuun seurakuntien alueelle ja käynnistyy alustavan suunnitelman mukaan helmikuussa 2022. Digiosattomuutta torjutaan seurakuntien diakoniatyöntekijöiden ja ammattioppilaitos Riverian opiskelijoiden yhteistyöllä. Diakoniatyöntekijöiden verkoston kautta tavoitetaan hankkeen kohderyhmää, ja Riverian opiskelijat toimivat digiosaamista kehittävinä ”digienkeleinä” osana työssäoppimistaan. Mukaan toivotetaan matalalla kynnyksellä tervetulleiksi kaikki, joille internetin sisältö on vieras ja pelottavakin maailma.

Seurakuntien saama avustus on osa Kirkkohallituksen kokeilutoiminnan tukea seurakunnille. Tukea on jaettu tänä vuonna kahdessa osassa yhteensä 200 000 euroa. Syksyn haku painottui diakonisiin hankkeisiin. Tukea haki kaikkiaan 22 seurakuntaa, joista avustuksen sai viisi hanketta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.