Sana: Pienen ihmeen äärellä

Olet toisten kaltainen, lapsi lupauksien.
Tuotko, lapseni, nyt toivon maailmaan?

Näin lauletaan Taivas sylissäni -laulussa. Se laulu kertoo Mariasta, Jumalan Pojan äidistä.

Maria lienee meistä ihmisistä kaikkein onnekkain, vaikka hän joutuikin kantamaan kaikkein raskaimman taakan. Maria oli onnekas, koska hän sai kantaa itse Jumalaa sydämensä alla, hoitaa ja vaalia häntä rakkaudella. Hän sai Jumalan Pojan syliinsä, käsivarsiensa kannettavaksi. Hän sai katsoa Jumalaa silmästä silmään ja nähdä niissä taivaan kirkkauden.

Miten suuri rakkaus, mutta myös suuri pelko hänen sydämessään onkaan vallinnut sen tehtävän edessä, jonka enkeli oli hänelle ilmoittanut! Hän oli Jumalan erityisellä tavalla rakastama, kunniatehtävään valittu ja silti niin pieni ja tavallinen ihminen. Siinä tallissa, kaiken ihmeellisen edessä, hän kasvoi äidiksi.

Hän tiesi, että hänen vastuullaan on tuosta pienestä ihmeestä huolehtiminen.
Siinä hetkessä, pienen poikansa silmien edessä, rakkaus kasvoi pelkoa suuremmaksi.
Silmistä heijastui Jumalan valtakunnan valo. Jumala oli luvannut olla hänen kanssaan.

Onko sinulla ollut koskaan mahdollisuutta katsoa aivan pientä lasta silmiin? Se valo, joka pienistä silmistä loistaa, on jotakin aivan ainutlaatuista. Se on kuin kevyt aavistus tuonpuoleisesta, erityistä kirkkautta, jonka tämän maailman tuulet ennen pitkää kuitenkin himmentävät.

Olen ajatellut, että se lapsen silmien kirkkaus on puhdasta taivaan valoa.  Lapsen silmistä paistaa vielä Jumalan puhtaan rakkauden, toivon ja ylösnousemuksen valo. Jokainen lapsi on Jumalan ihme, rakkauden lahja, joka tulee tähän maailmaan konkreettisessa muodossa.

Vaikka sitä on kuinka tutkittu, ei elämän lahjaa voi tiedekään täysin selittää. Elämä syttyy äidin kohdussa, katseilta piilossa, salaisuutena maailmalle. Se on selittämätön ja silti niin luonnollinen osa luomakunnan kiertoa. Sen hetken salaisuuden ymmärtää vain Jumala.

Meidän koko elämämme on Jumalan lahjaa. Me saamme vielä hiljentyä hetkeksi pienen Jeesus-lapsen seimen äärellä ja kiittää siitä valosta ja toivosta, jonka hän elämiimme ja tähän maailmaan on syntymässään tuonut.

Olkoon se toivo lohtunamme ja voimanamme myös alkavana vuonna. Siunattua vuotta 2022 jokaiselle.


Sanna-Marika Hallayö
vs. kappalainen
Kontiolahden seurakunta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.