Matalan kynnyksen harrastuksia koululaisille

Seurakunnat tarjoavat monipuolista, ohjattua ja maksutonta kerhotoimintaa alakouluikäisille. Kiinnostaisiko vaikkapa legot tai partio, entäpä musiikki, kokkaus tai pelailu?

Kaksi tyttöä kokkaa sähköhellan äärellä.

Joensuun seurakunnan suosituimpia kerhoja ovat olleet kokki- ja liikuntakerhot. Oosa Leinonen (vas.) ja Emma Parviainen keittelivät joulukuun alussa Joensuun seurakuntakeskuksen kokkikerhossa kinuski- ja suklaakastikkeita samalla, kun joulutortut paistuivat uunissa.
Kuva: Virpi Hyvärinen

Jos Luoja ja korona suovat, käynnistyy seurakunnissa tammi-helmikuussa vilkas alakouluikäisten kerhokausi. Luvassa on monipuolista, koulutettujen ohjaajien vetämää harrastustoimintaa, joka levittäytyy laajalle alueelle niin seurakuntien kuin koulujenkin tiloihin.’

Musiikkia niin kouluilla kuin kirkolla Pielisensuussa

Esimerkiksi Pielisensuun seurakunnan 1.–4.-luokkalaisten Tiuku-musiikkiryhmät kokoontuvat iltapäivisin Nepenmäen, Karhunmäen, Karsikon ja Iiksenvaaran kouluilla. Näin vältytään harrastuskuskauksilta, kun kerho on siellä, missä lapset ovat jo valmiiksi paikalla.

Lasten musiikkitoiminta on Pielisensuussa muutoinkin vireää: Tiuku-ryhmien lisäksi kanttori Tiina Korhonen vetää Pielisensuun kirkolla 4 –6.-luokkalaisille ja 13–18-vuotiaille tarkoitettuja Mosaiikki-ryhmiä ja kanttori Mikko Juntunen Villit pillit -urkuryhmää.

– Lisäksi meillä on tulossa kokki-, liikunta- ja monitoimikerhoja sekä lego- ja pelikerho. Seurakunnassa on myös partiotoimintaa, kertoo vs. nuorisotyönohjaaja Ella Kallio Pielisensuun seurakunnasta.

Liikuntakerhoja Kontiolahdessa ja Pyhäselässä

Myös Pyhäselän ja Kontiolahden seurakunnissa kerhotoiminta ulottuu laajalle alueelle. Pyhäselän seurakunta tarjoaa pallokerhoja Pyhäselän, Rekivaaran ja Niittylahden kouluilla ja Kontiolahden seurakunta liikuntakerhoja kirkonkylän, Lehmon, Kulhon ja Kylmäojan kouluilla.
– Uutta meillä on keväällä toimintaillat, joita järjestämme Lehmossa ja kirkonkylällä. Niissä on ohjelmassa ainakin leipomista ja askartelua, kertoo nuorisotyönohjaaja Arja Parviainen Kontiolahden seurakunnasta.

Myös musiikkia pääsee harrastamaan Kontiolahden seurakunnassa. 5–11-vuotiaiden Pilke-musiikkiryhmät kokoontuvat sekä kirkonkylällä että Lehmossa seurakunnan tilossa. Ryhmiä ohjaa kanttori Mari-Annika Heikkilä.

Noljakassa uusia kerhoja Pisarat-kuorosta Nerffi-kerhoon

Joensuun seurakunnassa uusina kerhoina käynnistyvät Noljakan kirkolla kokoontuvat Nerffi-kerho, Hello Messy -kerho ja kanttori Elina Vitrin johtama Pisarat-kuoro.

– Hello Messy -kerho on tarkoitettu kaikenikäisille ja siellä valmistellaan yhdessä Noljakan kirkon Messy Church -iltoja. Nerffi-kerhossa kisaillaan erilaisissa pelimuodoissa Nerf-pyssyjen kanssa, kertoo nuorisotyönohjaaja Noora Kähkönen.

Kaikki Joensuun, Pielisensuun, Pyhäselän ja Kontiolahden seurakuntien kerhot ovat maksuttomia. Myös Rantakylän, Enon ja Vaara-Karjalan seurakunnat järjestävät maksutonta kerhotoimintaa kouluikäisille.

 

Virpi Hyvärinen

 


Tutustu kerhotarjontaan verkossa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.