Joensuun hautausmaalle uusi toimisto- ja huoltorakennus

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi joulukuun kokouksessaan Joensuun hautausmaalle tulevan uuden toimisto- ja huoltorakennuksen suunnitelman. Hanketyöryhmän laatiman suunnitelman mukaan hautausmaalta puretaan nykyinen työkeskus, kylmä varastorakennus, kukkamyymälä sekä kasvihuone. Tilalle rakennetaan mm. lämmin toimistorakennus ja kaksi varastorakennusta.

Tilojen uudisrakentaminen mahdollistaa rakennusten uudelleensijoittelun, nykyisen parkkialueen parantamisen ja liikennöinnin selkeyttämisen. Ristinkappelin liittymä tulee jäämään joka tapauksessa pois käytöstä Joensuun kaupungin uudistaessa Koulukadun risteystä. Tehdyn liikenneselvityksen mukaan paras vaihtoehto on ohjata hautausmaan moottoriajoneuvoliikenne alueelle yhdestä Rauhankadun liittymästä.

Hankkeen kustannusarvio on noin 3,4 miljoonaa euroa. Alustavan arvion mukaan rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2023 ja ne kestävät noin vuoden.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.