Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan jatkossa Kuopiosta

Joensuun seurakuntayhtymä liittyy Kuopion aluekeskusrekisteriin vuoden 2022 alusta alkaen. Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan jatkossa Joensuun keskusrekisterin sijaan suoraan aluekeskusrekisteristä. Myös avioliiton esteiden tutkinnat hoidetaan jatkossa Kuopiossa. Asiointi ei edellytä matkustamista paikan päälle, vaan asiakkaita palvellaan puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset voi jättää myös nettilomakkeella, ja avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisessä palvelussa.

Joensuun seurakuntien toimistoissa hoidetaan jatkossakin kaikkien kirkollisten toimitusten – kuten kasteiden, vihkimisten ja hautausten – sopimiset sekä pappien, kanttorien ja toimitilojen varaukset.

Liittyminen Kuopion aluekeskusrekisteriin helpottaa mm. sukuselvitysten tilaamista. Aiemmin sukuselvitykset piti tilata erikseen kaikista seurakunnista, mutta jatkossa kaikki keskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsentä koskevat todistukset saa yhdellä tilauksella aluekeskusrekisteristä. Aluekeskusrekisteristä saa myös opastusta mm. kastetta, avioliiton esteiden tutkintaa, lapsen nimen valintaa, puolisoiden sukunimen valintaa ja kirkkoon liittymistä koskevissa kysymyksissä.

Kuopion aluekeskusrekisteri palvelee asiakkaita kaikkina arkipäivinä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, klo 9–15. Keskusrekisteriin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla keskusrekisteri.kuopio@evl.fi tai puhelimitse 040 4848 225.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.