5xmielessä: Karvaiset lenkkikaverit

Kultainennoutaja Siiri ja kääpiövillakoira Nella tuntuvat kuuntelevan ja ymmärtävän, eivätkä arvostele isäntäänsä Timo Huurinaista. Myös vieraat saavat osansa koirien iloisesta huomiosta.

Mies taluttaa mustaa ja valkoista koiraa järven rannalla.

Timo Huurinaisella oli lemmikkejä jo lapsuudenkodissaan. Nykyiset perheen lemmikit kultainennoutaja Siiri ja kääpiövillakoira Nella tulevat hyvin toimeen keskenään. – Nella pomottaa isompaa Siiriä, ja Siiri ei juuri reagoi Nellan pomotukseen, Huurinainen sanoo hymyillen.
Kuvaaja: Kirsi Taskinen

 

1 LUONNE. Perheessämme on kaksi koiraa, Siiri ja Nella. Molemmat ovat olleet meillä kymmenisen vuotta. Aiemmat hyvät kokemukset kultaisistanoutajista ja kääpiövillakoirista vaikuttivat aikoinaan rotujen valintaan. Siiri on hyvin sosiaalinen ja ainakin omasta mielestään kaikkien kaveri. Nella on taas energinen ja välkky. Molemmat tulevat hyvin toimeen keskenään: Nella pomottaa isompaa Siiriä, ja Siiri ei juuri reagoi Nellan pomotukseen.

2 ILO. Siiri ja Nella tuovat iloa ja valoa perheemme arkeen erilaisine luonteenpiirteineen. On mukavaa, kun aina saa iloisen vastaanoton kotiin tullessa. Nella on varsinainen pallonpelaaja. Kun katsoin kesällä jalkapallon EM-kisojen pelejä televisiosta, Nella etsi usein oman pallon omia kotipelejään varten. Hauskaa on myös, kun pienissä remonteissa tai puuhasteluissa minulla on ollut aina kaksi apulaista ”työskentelemässä” mukana.

3 HUOLI. Meillä ei onneksi ole ollut kovin paljon huolta lemmikeistä, sillä molemmat ovat olleet hyvin terveitä. Puolitoista vuotta sitten Nellan kimppuun kävi iso koira, josta aiheutui vakavia vammoja ja toipuminen vammoista kesti pitkään. Silloin meillä oli suuri huoli siitä, selviääkö Nella. Lemmikin omistaminen tuo tullessaan omia velvoitteita ja huolehtimista, mutta kyllä lemmikit antavat omistajilleen enemmän kuin ottavat.

4 LENKKEILY. Käymme tavallisesti lenkillä neljä kertaa päivässä. Lenkille tulee lemmikkien vuoksi lähdettyä myös sateisina ja tuulisina aamuina ja päivinä. Sekä Siiri että Nella suhtautuvat uloslähtemiseen innokkaasti, tosin Nella haluaisi joskus sateella jäädä kotiin. Säännöllinen ulkoilu koirien kanssa säästä riippumatta tuo paljon iloa ja hyvää mieltä arkeen.

5 IHMISET. Lenkkeillessä tapaan monesti toisia koiran ulkoiluttajia ja myös ihmisiä, jotka haluavat silitellä koiria ja muistella omia edesmenneitä lemmikkejään. Siiri haluaa aina tervehtiä kaikki vastaantulijat, Nella on hieman varautuneempi. Lenkeillä olen kuullut tarinoita toisista lemmikeistä mutta myös asuinalueeni kehittymisestä ja ihmisistä. Eri aikoihin sijoittuvien tarinoiden perusteella olen saanut kerroksellista kuvaa alueen historiasta.

Kirsi Taskinen

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.