Puuhapostia lapsille Kontiolahdella

Kirjepyhäkoulun materiaalipakettiin sisältyy askartelu- ja hartausohjeiden lisäksi myös perinteinen pyhäkoulutaulu, johon saa joka kirjeessä uuden tarran.

Lastenohjaaja Helena Leppänen esittelee kädessään olevaa pyhäkoulutaulua pojalle, joka seisoo selin kameraan.

Kuvateksti: Ensimmäinen kirjepyhäkoulun paketti alkaa olla valmis. Mukana tulee myös raikasilmeinen pyhäkoulutaulu, jota lastenohjaaja Helena Leppänen esittelee kuvassa nuorelle makutuomarille. Kuva: Virpi Hyvärinen


Kontiolahden seurakunnassa käynnistyy toukokuussa uusi toimintamuoto, kirjepyhäkoulu. 4–12-vuotiaille lapsille tarkoitetun kirjepyhäkoulun voi tilata maksutta seurakunnasta, ja se kolahtaa postilaatikkoon noin 7 kertaa vuodessa. Ensimmäinen kirje lähtee seurakunnasta lapsille toukokuun puolivälin jälkeen.

Kirjepyhäkoulu on materiaalipaketti, joka sisältää erilaisia tehtäviä, värityskuvia, askartelu-, peli- ja leikki-ideoita sekä joskus askartelumateriaalejakin. Ja tietenkin mukana on aina myös hartaus sekä pyhäkoulutauluun liimattava osallistumistarra.
– Pyhäkoulutaulun lapsi saa ensimmäisessä kirjeessä, samoin väritettävän alttaritaulun, jonka voi laittaa aina pöydälle pyhäkouluhetken ajaksi, kertoo toimintaa ideoinut lastenohjaaja Helena Leppänen.

Askartelut syntyvät kotitarpeista

Leppäsen mukaan pyhäkoulukirjettä suunniteltaessa mietitään askarteluohjetta siitä näkökulmasta, että työ pystytään toteuttamaan mahdollisimman monen tavoitettavissa olevilla materiaaleilla, esimerkiksi luonnonmateriaaleista.
– Kirjeen sisältö on sellainen, että koulussa oleva pystyy sen kaikkineen itse lukemaan ja toteuttamaan. Pienempien kohdalla tarvitaan ison sisaruksen tai vanhemman apua.

Kirjepyhäkoulun sisällöt ovat Leppäsen mukaan sellaisia, että niissä opitaan elämän perusasioita kuten kiitollisuutta, toisten kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista. Hartauksissa seurataan kirkkovuotta ja tutustutaan raamatunkertomuksiin.
– Pyhäkoulussa on tarjolla niin elämänarvoja kuin tietoakin sekä mahdollisuus olla hetki pyhän äärellä.

Kirjepyhäkoulu tarjoaa puitteet perheen yhteiselle tekemiselle

Leppänen odottaa mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton kirjepyhäkoulu Kontiolahdella saa. Seurakunnassa toimii tällä hetkellä tavallinen pyhäkoulu viidessä paikassa: kirkonkylällä, Lehmossa, Varparannalla, Kylmäojalla ja Kulhossa. Kävijöitä on ollut mukavasti.
– Kontiolahden alue on kuitenkin laaja, eikä kaikilla lapsilla ole mahdollisuutta tai kyytiä nykyisiin pyhäkouluihin. Kirjeessä kotiin tulevan pyhäkoulun voi tilata minne vain. Toiveena on, että tavoittaisimme tätä kautta entistä enemmän lapsia ja lapsiperheitä, ja tukisimme perheiden kristillistä kasvatusta.

Tärkeätä on myös se, että kirjepyhäkoulu tarjoaa puitteet perheen yhteiselle tekemiselle.
– Pyhäkoulua voivat pitää myös vanhemmat sisarukset nuoremmille, kummit kummilapsilleen, isovanhemmat lapsenlapsille. Tämä on koko perheen juttu!


Tule mukaan kirjepyhäkouluun!

  • Tilaukset 28.4.2021 alkaen: helena.leppanen@evl.fi. Ilmoita nimi, osoite ja ikä.
  • Ensimmäinen kirje postitetaan viikolla 20.
  • Voit liittyä postituslistalle milloin vain.

Virpi Hyvärinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.