Kirkolliskokouksessa työntäyteinen tunnelma

Kirkolliskokouksessa marraskuun alussa Turussa olivat mukana pohjoiskarjalaiset edustajamme Matti Ketonen sekä Ruut Hurtig, jonka tehtävänä oli tällä kertaa pitää saarna päätösmessussa.
– Tunnelma kokouksessa oli työntäyteinen, rakentavasti moniääninen ja koronan suojatoimien sävyttämä. Meillä Kuopion hiippakunnan edustajilla oli päivittäin hartausvuorot ja vastuu myös messujen hoitamisesta, edustajat kertovat.

Kirkolliskokous päätti yksimielisesti kiirehtiä voimassa olevan kirkkolain muuttamista siten, että kirkon toimielimet voisivat pitää kokouksensa myös sähköisinä. Istuntoviikon aikana ehdittiin ottaa kantaa moneen asiaan.
– Merkittävä askel oli yksimielinen päätös pyytää kirkkohallitusta edistämään tasa-arvoisen nimikkeistön käyttöä kirkossa osana muita tulevia säädösmuutoksia, Hurtig kertoo.
– Kirkkolakiuudistuksen yhteydessä käytiin lisäksi periaatteellista keskustelua siitä, voidaanko kirkon tunnustusta koskeva teksti sijoittaa kirkkojärjestykseen kirkkolain sijasta. Puheenvuoroissa korostettiin kirkon autonomiaa asiasta päätettäessä, Ketonen jatkaa.

Seuraava kirkolliskokous järjestetään toukokuussa 2021.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.