Ensi vuoden talousarviossa varaudutaan koronan vaikutuksiin

Seurakuntayhtymän vuoden 2021 talousarviossa kirkollisveroja arvioidaan kertyvän 10,6 miljoonaa euroa, joka on 3,5 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2020 talousarviossa. Tuloveroprosentti säilyy kuitenkin ennallaan 1,55 prosentissa. Tänä vuonna kirkollisveroja arvioidaan kertyvän noin 3–5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Toisaalta myös seurakuntien toimintakulut jäävät tänä vuonna koronan vuoksi tavallista pienemmiksi, vaikka seurakunnat lisäsivätkin diakoniatyötä ja panostivat erityisesti seurakuntalaisten tavoittamiseen poikkeusaikana.

Talousarviossa on varauduttu vajaan 2,3 miljoonan euron investointeihin. Merkittävimmät vuonna 2021 toteutettavat investoinnit ovat Utran kirkon julkisivun ja vesikaton maalaus sekä meneillään oleva Enon seurakuntatalon rakentaminen. Uuden seurakuntatalon arvioidaan valmistuvan kesäkuussa 2021. Yhteinen kirkkovaltuusto vahvistaa vuoden 2021 talousarvion joulukuussa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.