Joensuun kirkkoherran virkaan neljä hakijaa

Joensuun seurakunnan avoimena olleeseen kirkkoherran virkaan tuli määräaikaan 19.10.2020 klo 15 mennessä neljä hakemusta. Virkaa hakivat Hyrynsalmen seurakunnan kirkkoherra Pirkko Hänninen, Kontiolahden seurakunnan 2. kappa-lainen Jaakko Muhonen, Joensuun perheasian neuvottelukeskuksen johtaja Anna-Riitta Pellikka sekä Joensuun seurakunnan 2. kappalainen Katri Vilén.

Joensuun seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla. Välillisessä vaalissa tuomiokapituli toteaa kelpoiset hakijat ja laatii heistä lausunnon seurakunnalle. Päätöksen kirkkoherran valinnasta tekee Joensuun seurakunnan seurakuntaneuvosto.

Vaalin aikataulu selviää myöhemmin. Kuopion tuomiokapituli nimeää vaalille valmistelijan. Joensuun seurakuntaneuvoston tehtäväksi jää nimetä mahdollinen vaalityöryhmä. Näiden tehtävänä on valmistella vaaliin liittyvät haastattelut, mahdollinen soveltuvuusarviointi ja viestintä.

Kirkkoherran virka avautuu 1.6.2021 nykyisen kirkkoherran Petri Raskin siirtyessä eläkkeelle.

Joensuun seurakunta on yksi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Työntekijöitä seurakunnassa on kolmisenkymmentä. Joensuun seurakuntaan kuuluu noin 15 500 jäsentä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.