Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia kartoitetaan Joensuussa

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymässä toteutetaan Vapaaehtoisuus voimavarana -hanke syyskaudella 2020. Hankkeessa tehdään kartoitus yhtymän nykyisestä vapaaehtoistoiminnasta ja selvitetään, mitä vapaaehtoistoiminta voisi olla tulevaisuudessa.

Kuopion tuomiokapituli on myöntänyt hankkeelle kehittämisavustusta 8 600 euroa. Hankkeen rahoituksen ehtoihin liittyy ulkopuolisen henkilöresurssin palkkaaminen. Hankkeen toimistotöihin määräaikaisena ja osa-aikaisena on valittu Zoya Kurvinen.

Loka-marraskuun aikana toteutetaan vapaaehtoistoiminnasta kaksi kyselyä; toinen työntekijöille ja toinen seurakuntalaisille. Seurakuntalaisille suunnattuun kyselyyn pääset vastaamaan Joensuun seurakuntayhtymän verkkosivujen (joensuunseurakunnat.fi) etusivun kautta. Kysely on avoinna marraskuun loppuun saakka.

Kyselyn lisäksi seurakuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa vapaaehtoistoiminnan tulevaisuuteen osallistumalla Joensuun seurakunnissa syksyn aikana järjestettäviin keskustelutilaisuuksiin.

Vapaaehtoisuus voimavarana -teemalla kokoonnutaan seurakunnissa seuraavasti:

• Rantakylän kirkolla ti 20.10. klo 18
  • Reijolan srk-talolla su 1.11. klo 12 alkavan messun jälkeen kirkkokahvihetki