Suomen vahvin mies Mika Törrö saarnaa iskelmämessussa Rantakylässä

Rantakylän kirkossa järjestetään sunnuntaina 25.10. klo 18 iskelmämusiikin tuomasmessu. Keskustelusaarnan messussa pitävät voimalajien parista tunnetut kontiolahtelainen Mika Törrö ja joensuulainen pastori Salla Romo. Messua vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän teemalla.

Suomalaisilla, eri vuosikymmeniltä peräisin olevilla iskelmillä ryyditetty tuomasmessu järjestetään Joensuussa nyt toista kertaa. Messun musiikista vastaa Gospelryhmä Arepa.
– Olemme miettineet iskelmiä, joita olisi suhteellisen helppo laulaa yhteislauluna. Sanoituksista yritimme löytää ajatuksia elämän eri tilanteista, niin valoista kuin varjoistakin. Messussa tullaan laulamaan esimerkiksi Mestaripiirros, Satumaa, Minä suojelen sinua kaikelta ja Rakastettu, kertovat messua järjestävät kanttori Janne Piipponen ja pastori Hanna Pajarinen.

Iskelmien lyriikoissa on heidän mukaansa paljon syvällistä, elämänmakuista pohdiskelua ja niitä voi hyvin lähestyä myös hengellisistä lähtökohdista.
– Mielestämme on mukavaa tutkailla ja tutustua iskelmiin jumalanpalvelusvinkkelistä. Tämä on myös yksi mahdollisuus kohdata niitä ihmisiä kirkon penkissä, joita perinteinen meininki ei nappaa, Pajarinen ja Piipponen pohdiskelevat.

Messuun tuo erityistä mielenkiintoa myös se, että keskustelusaarnassa on mukana Suomen vahvimman miehen tittelin vuonna 2018 ja 2019 saanut Mika Törrö.
– Mikan elämäntarina on upea selviytymistarina siitä, kuinka ihminen nousee päihdehelvetistä ja asunnottomuudesta huippu-urheilijaksi. Tulen kysymään Mikalta mm. sitä, että mikä sai hänet tekemään muutoksen ja kuinka se onnistui, kertoo keskustelusaarnaa johdatteleva pastori Salla Romo.

Virpi Hyvärinen