Pääkirjoitus: Kapulan vaihto

Joskus aiemminkin olen kirjoittanut pääkirjoitukseen toteamuksen: Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos. Sanonta on kulunut, mutta edelleen totta. Joensuun seurakuntayhtymän viestintä on jälleen yhden muutoksen kynnyksellä. Viestintäpäällikkö ja samalla Kirkkotie-lehden päätoimittaja vaihtuu. Viestikapula siirtyy seuraavaan käteen, mutta työ jatkuu.

Kun katson taaksepäin muutamaa viimeistä vuotta, niin näen isoja muutoksia. Työ seurakuntayhtymän viestinnässä on muuttanut myös minua ja käsityksiäni. Olen saanut nähdä paljon siitä hyvästä, mitä seurakunnat yhteiskunnassa tekevät. Seurakunnat eivät pidä itsestään suurta meteliä, mutta tekevät suurta ja merkityksellistä työtä ihmiselämän kaikissa vaiheissa.

Sen lisäksi, että olen saanut olla mukana viestimässä seurakuntien tekemästä tärkeästä työstä, olen päässyt osallistumaan monen muutoksen viestintään. Tullessani tehtävään Pohjois-Karjalassa oli käynnissä 13 seurakunnan selvitys yhteisen seurakuntayhtymän perustamisesta. Laaja yhtymä ei toteutunut, mutta uutta tietoa se toi. Samana vuonna käytiin seurakuntavaalit ja valittiin uudet päättäjät. Vaalien aikaan Kiihtelysvaaran keskusta muuttui murheellisella tavalla, kun monelle rakas kirkko tuhoutui tulipalossa.

Muutoksia on tapahtunut myös viestintäkanavissa. Kirkkotie-lehti kävi läpi uudistuksen, samoin seurakuntayhtymän verkkosivut. Muutoksista ei voi puhua mainitsematta viime kevättä, kun korona-pandemia laittoi seurakuntien toiminnan uusiksi.

Muutos on siis ollut pysyvää ja on sitä varmasti jatkossakin. Kiitos, että olemme voineet kulkea yhdessä muutoksissa. Mukavaa syksyä, mitä se sitten tuokin tullessaan!

 

30.9.2020
Sari Jormanainen, viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
sari.jormanainen@evl.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.