Kirkkoherran virka hakuun Joensuun seurakunnassa

Kuopion tuomiokapituli on julistanut kokouksessaan 17.9.2020 haettavaksi Joensuun seurakunnan kirkkoherran viran. Virka vapautuu nykyisen kirkkoherra Petri Raskin jäädessä eläkkeelle 1.6.2021. Haku virkaan päättyy 19.10.2020.
Joensuun seurakunnan kirkkoherran vaali toimitetaan välillistä vaalitapaa noudattaen. Välillisessä vaalissa tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden ja antaa heistä lausunnon seurakunnalle. Päätöksen uudesta kirkkoherrasta tekee Joensuun seurakuntaneuvosto.

Seurakuntaneuvoston mukaan Joensuun kirkkoherran viran hoidossa korostuu selkeän ja kirkon ykseyttä vaalivan teologisen ajattelun ohella johtamis-, esimies-, yhteistyö- ja mediataitojen merkitys.

Vaalin tarkempi aikataulu ha-kijoiden esittelyn ja uuden kirkkoherran valinnan osalta täsmentyy syksyn aikana.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.