Pääkirjoitus: Edessä erilainen syksy

Erikoista kevättä seurasi hieman normaalimpi kesä. Yhteiskunta avautui hiljalleen tiukkojen koronarajoitusten jälkeen. Korona ja huoli taudin leviämisestä eivät kuitenkaan poistuneet kesälläkään. Nyt syksyn kynnyksellä rajoitustoimia ja suosituksia on jälleen otettu enemmän käyttöön myös Suomessa. Tavoitteena on kuitenkin selvitä kevättä lievemmillä toimilla.

Joensuu ja Kontiolahden seurakunnissa syksyn toiminta pyörähtää käyntiin runsaalla tarjonnalla, kuten Kirkkotien säännöllisen toiminnan liitteestä voi huomata. On ihanaa, että kevään tauon jälkeen voimme jälleen kohdata toisiamme ja kokoontua yhteen. Tämä vaatii kuitenkin meiltä jokaiselta huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Korona ei ole voitettu. Meidän tulee muistaa kaikissa kohtaamisissa ohjeet turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Huolellisuudesta ja ohjeiden noudattamisesta huolimatta koronavirus voi lähteä leviämään myös meillä Pohjois-Karjalassa. Seurakunnissa seurataan aktiivisesti tautitilannetta ja tarvittaessa toimintaan tehdään muutoksia. Mahdollisista muutoksista tiedotamme verkkosivuillamme ja syyskuun Kirkkotie-lehdessä.

Maaliskuusta lähtien olemme joutuneet harjoittelemaan epävarmuuden kanssa elämistä. Epävarmuuteen ei ikävä kyllä näy tällä hetkellä vielä loppua. Sen kanssa on vain jatkettava elämää tilannetta seuraillen ja yrittämällä sopeutua mahdollisiin muutoksiin.

Pidetään toisistamme huolta, vaikka välimatkankin päästä. Nautitaan mahdollisuuksien mukaan syksyn tulosta, tavataan toisiamme turvallisuus huomioiden ja muistetaan myös heitä, joita emme välttämättä voi tavata. Poikkeuksellinen aika vaatii paljon kaikilta, mutta yhdessä jaksamme eteenpäin.
Sari Jormanainen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
sari.jormanainen@evl.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.