Seurakuntayhtymän kiinteistösuunnitelma etenee

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kiinteistösuunnitelma etenee valtuustokäsittelyyn. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 19.11.2019 esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle kiinteistösuunnitelman hyväksymistä.

Kiinteistösuunnitelmaan on listattu kaikki seurakuntayhtymän omistuksessa olevat kiinteistöt ja arvioitu niiden kuntoa, käyttökustannuksia ja korjausvelkaa. Suunnitelmaan on kirjattu myös seurakuntayhtymän omistamat metsät. Kiinteistösuunnitelma toimii kiinteistökannan ylläpitoa ohjaavana työkaluna.

Lähtökohtana kiinteistösuunnitelmassa on, että investointien painopiste on toiminnan kannalta välttämättömien rakennusten ylläpidossa niin, että rakennukset ovat terveellisiä ja turvallisia käyttää. Toiminnan kannalta välttämättömiä rakennuksia ovat mm. kirkot ja seurakuntatalot. Toiminnan kannalta tarpeettomista kiinteistöistä luopumista on harkittava perusteellisesti.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.