Seimipolku johdattaa joulun tunnelmaan

Perinteinen seimipolku tuo jälleen joulumielen Joensuun keskustan näyteikkunoissa. Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän ja paikallisten yritysten yhteistyössä toteutetussa seimipolussa on tänä vuonna 14 seimikohdetta. Seimet ovat esillä 29.11.2019–7.1.2020.

Seimiasetelmat ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef, paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja. Seimipolun seimet ovat hyvin erilaisia ja ilmentävät seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta.

Seimipolulla on mukana aiemmilta vuosilta tuttuja yrityksiä ja yhteisöjä sekä uutena paikkana Carelicum, josta seimi löytyy aukioloaikoina aulatiloista. Polku alkaa Taitokorttelin seimestä, joka on esillä piharakennuksessa Taitokorttelin aukioloaikoina. Tarkemmat seimipolun tiedot ja seimikohteet löytyvät osoitteesta www.hoosianna.fi.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.