Pääkirjoitus: Ilmassa on odotusta

Joulu on jo monessa paikassa hyvin vahvasti esillä. Kaupat pullistelevat jouluisia tuotteita ja lasten joululahjatoiveiden tueksi postilaatikkoon tipahtelee tasaisesti lelukuvastoja. Seurakuntien Jouluradiokin aloitti lähetykset marraskuun alkupuolella. Joulun tunnelmaan ja odotukseen on siis ollut helppo lähteä mukaan. Itsekin olen jo vaihtanut autoradion taajuuden Jouluradiolle. Hiljalleen huomaan myös kodin sisustukseen ilmaantuvan jouluisia elementtejä.

Joulunodotus käsitteenä tuo rauhan. Se ikään kuin antaa luvan rauhoittua ja hiljentyä, olla ja odottaa. Lapsissa huomaa jännityksen nousevan. Ei mene enää päivääkään, että perheessämme ei keskusteltaisi joulusta. Joku aika sitten mietin, että nyt on vasta marraskuu, ja joulu on jo koko ajan läsnä. Ajattelin, että odottavan aika voi käydä pitkäksi. Näin tuskin kuitenkaan käy.
Kirkkotien näköislehden tapahtumasivut antavat hyvän kuvan siitä, miten suuri juhla joulu on. Sitä halutaan juhlia monin erilaisin tavoin. Seurakuntien järjestämien jouluisten tapahtumien kirjo on valtava. Yksistään kauneimpia joululauluja lauletaan Joensuun seurakunnissa liki 40 eri tilaisuudessa. Lisäksi tarjolla on joulupuuroa, -myyjäisiä ja -juhlia sekä monenlaista muuta jouluista puuhaa.

Seurakuntien joulunajan tapahtumissa on runsaasti valinnanvaraa. Tekemistä löytyy sitä kaipaaville, kuten myös heille, jotka haluavat odottaa joulua rauhoittuen ja joulun sanomaan syventyen. Tulevana sunnuntaina kirkoissa kaikuu Hoosianna joulunodotuksen ja uuden kirkkovuoden aloituksen merkiksi.

Sari Jormanainen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut.  seurakuntayhtymä
sari.jormanainen@evl.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.