Kirkolliskokoukseen 42 maallikkoehdokasta Kuopion hiippakunnasta

Seurakuntien luottamushenkilöt pääsevät helmikuussa valitsemaan vaaleilla uudet maallikkoedustajat Suomen ev.lut. kirkon ylimpään päätöksenteon elimeen.

Vaalippua laitetaan vaaliuurnaan.

Kirkolliskokousedustajat ja hiippakuntavaltuuston jäsenet valitaan vaaleilla 11.2.2020. Äänioikeutettuja vaaleissa ovat seurakuntien luottamushenkilöt ja papit. Kuva: Pexels

Helmikuussa 2020 käytävien kirkolliskokousvaalien ehdokkaat on vahvistettu. Kuopion hiippakunnasta ehdolle asettui kaikkiaan 42 maallikkoa ja 16 pappia. Ehdokkaat saavat numerot joulukuun puolivälissä, kun vaalilautakunnat ovat laatineet viralliset ehdokaslistojen yhdistelmät.

Joensuun seurakunnista paikkaa kirkon ylimmässä päätöksenteon elimessä tavoittelee seitsemän maallikkoa ja kaksi pappia. Kontiolahden seurakunnasta ehdolla on puolestaan kaksi maallikkoa ja yksi pappi.

Kirkolliskokousvaalit käydään hiippakuntatasolla. Näin ollen esimerkiksi Joensuun seurakuntien äänioikeutetut luottamushenkilöt ja papit voivat äänestää valitsemaansa ehdokasta koko hiippakunnan alueelta.

Papit ja maallikot valitaan omissa vaaleissa

Kirkolliskokoukseen valitaan edustajat kaksilla vaaleilla. Maallikkoedustajien vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuustojen, seurakuntaneuvostojen ja yhteisten kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Pappisedustajien vaalissa äänioikeutettuja ovat puolestaan hiippakuntien papit.

Kaikista Suomen ev.lut. kirkon hiippakunnista kirkolliskokoukseen valitaan vaaleilla 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Kuopion hiippakunnasta maallikkoedustajia valitaan kuusi ja pappisedustajia kolme.

Hiipakuntavaltuuston jäsenet valitaan myös vaaleilla

Samana päivänä kirkolliskokousvaalien kanssa eli 11.2.2019 seurakuntien papit ja luottamushenkilöt pääsevät valitsemaan vaaleilla myös hiippakuntavaltuustojen jäsenet. Jokaiseen hiippakuntavaltuustoon vaalitaan 14 maallikkojäsentä ja seitsemän pappisjäsentä. Kuopion hiippakuntavaltuuston vaaleihin ehdolle on asettunut 44 maallikkoa ja 17 pappia.

Kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuustovaalien ehdokkaisiin pääsee tutustumaan tammikuussa 2020, jolloin Kirkon viestintä avaa Ehdokasgalleria-verkkosivuston. Ehdokasgalleriassa ehdokkaat voivat esittäytyä ja kertoa, miksi ovat lähteneet ehdolle.
Ennen Ehdokasgallerian avautumista Kuopion hiippakunnan ehdokaslistoihin voi tutustua hiippakunnan verkkosivuilla osoitteessa kuopionhiippakunta.fi.

Sari Jormanainen

Lue myös artikkeli marraskuun kirkolliskokouksesta: Näkökulma: Mitä Turussa päätettiin?


Kirkolliskokousvaaliehdokkaat Joensuussa ja Kontiolahdella

MAALLIKOT

Yhteisellä matkalla
Matti Ketonen, Pielisensuu

Yhteisen tulevaisuuden rakentajat
Jussi Huttunen, Joensuu
Kimmo Juntunen, Pielisensuu
Topi Linjama, Joensuu
Janne Riiheläinen, Joensuu

Pohjois-Karjala
Maiju Ahlholm, Eno
Mikko Juvonen, Kontiolahti
Anneli Parkkonen, Kontiolahti
Anton Sutinen, Pielisensuu

PAPIT

Yhteisen tulevaisuuden rakentajat
Ruut Hurtig, Kontiolahti Ville Ojala, Pyhäselkä

Markku Fräntilän ehdokkuus
Markku Fräntilä, Joensuu

Katso kaikki Kuopion hiippakunnan kirkolliskokousvaalien ja hiippakuntavaltuustovaalien ehdokkaat osoitteesta www.kuopionhiippakunta.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.