Matti Nevalaiselle tunnustusta Saapas-työstä

Matti Nevalainen seisoo palkintopolaali kädessään.

Matti Nevalainen palkittiin Saapas-päivillä Pieksämäelle 29.9.2019. Kuva: Hensku Kettusaari

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän erityisnuorisotyönohjaaja Matti Nevalainen on saanut valtakunnallista tunnustusta työstään nuorten parissa.

Nevalainen toimii Joensuun Saapas-ryhmän vastaavana ohjaajana. Vuoden Saapasteko -kiertopalkinnon perusteluina todettiin Nevalaisen ansiokas työ Saappaan ja erityisesti NettiSaappaan kehittämiseksi. Lisäksi Nevalainen sai kiitosta uusien innovaatioiden käyttöönotosta.

Palveluoperaatio Saapas on yksi osa ev.lut. kirkon nuoriso- ja erityisnuorisotyötä. Saappaan toiminta muodostuu yöpäivystyksestä sekä festivaali- ja NettiSaapas-toiminnasta. Ideana on toimia keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajan siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. NettiSaappaan kautta nuoret tavoitetaan myös sosiaalisessa mediassa.

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö käynnisti uusimpana toimintonaan Moottoripajan lokakuun alussa. Kuurnankadulla sijaitsevan pajan toiminta on suunnattu 15–25 -vuotiaille nuorille. Pajalla voi laittaa ja korjata ohjatusti omaa moottoroitua kulkupeliään. Toiminnan vakiintuessa tavoitteena on tehdä myös yhteisiä projekteja ja osallistua moottoripajojen valtakunnallisiin tapahtumiin.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.