Herättäjäjuhlien juhlatunnus: Lohduksi toisillemme

Kesällä 2021 Joensuussa järjestettävien herättäjäjuhlien juhlatunnus on Lohduksi toisillemme. Herättäjä-Yhdistyksen hallitus päätti juhlatunnuksesta 5.10.2019. Siionin virrestä numero 180 löytyvät sanat tulevat näkymään kaikessa Joensuun herättäjäjuhlien viestinnässä.

Sanallisesta juhlatunnuksesta järjestettiin yleisökilpailu, joka päättyi elokuun puolivälissä. Määräaikaan mennessä kilpailuehdotuksia jätettiin kaikkiaan 92.

Ensimmäisen karsinnan ehdotuksista teki Joensuun herättäjäjuhlien työvaliokunta, joka nimesi 16 ehdotusta jatkoon. Työvaliokunta painotti valintakriteereinään mm. karjalaista iloisuutta, laulun ja veisuun perinnettä Pohjois-Karjalassa ja myönteisyyttä sekä helposti ymmärrettävyyttä.

Seuraavassa vaiheessa juhlatoimikunta valitsi ehdotuksista kolme finalistia. Finaaliin edenneet ehdotukset toimitettiin Herättäjä-Yhdistyksen hallitukselle, joka teki lopullisen päätöksen juhlatunnuksesta.

Voittajaksi valittu juhlatunnus Lohduksi toisillemme viestii Herättäjä-Yhdistyksen hallituksen mukaan vahvasti lähimmäisenrakkaudesta ja yhteisöllisyydestä. Tunnus viittaa myös kaiken lohdun antajaan, Jumalaan. Perusteluissa todetaan tunnuksen olevan myös lyhyt ja napakka, minkä vuoksi se on helppo sijoittaa visuaaliseksi elementiksi niin ohjelmaoppaaseen kuin juhlaporttiinkin.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.