Vaivion kurssikeskuksessa korkea käyttöaste kesällä

Kesä on Joensuun seurakuntayhtymän hallinnoimalle Vaivion kurssikeskukselle sesonkiaikaa. Heinäkuussa kurssikeskuksen kalenterista löytyi ainoastaan yksi päivä, jolle ei oltu merkitty varausta. Kuluvana vuonna Joensuun ev. lut. seurakuntien yhdeksästätoista rippikoulujen leirijaksosta neljätoista järjestettiin Vaiviossa. Suurin osa leireistä on pidetty niin sanottuina tuplaleireinä, mikä tarkoittaa, että Vaiviossa on ollut yhtä aikaa paikalla kaksi eri ryhmää. Rippikoulun käy vuosittain noin 500 joensuulaista nuorta, mikä on 90 prosenttia ikäluokasta.

Leirit alkavat Vaiviossa keväällä koulujen loputtua ja päättyvät elokuussa juuri ennen koulujen alkua. Kurssikeskuksen henkilöstömäärä tuplaantuu kesän ajaksi. Rippikoulujen ohella Vaiviossa järjestetään myös viikonloppuleirejä, sukukokouksia sekä eläkeläisten retkipäiviä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.