Naisille kävellään ammatteja kymmenettä kertaa

Tuhansia kävelijöitä ympäri maailman liikkeelle houkutteleva Kävele naiselle ammatti –tapahtuma viettää kymmenvuotisjuhlavuottaan 6.-15.9. välisenä aikana. Tapahtuman avulla kerätyillä lahjoituksilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa.

Varat kerätään yhtä ammattia vastaavina 30 euron ilmoittautumislahjoituksina ja kohdennetaan Naisten Pankin työhön Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä. Naisten työllistymisellä on merkittäviä vai-kutuksia koko perheen hyvinvoinnille: ravitsemus- ja terveystilanne parantuu, lasten koulunkäynti li-sääntyy ja asuinolot kohentuvat.

Naisille kävellään syyskuussa ammatteja myös Joensuussa ja Kontiolahdessa. Joensuussa kävelytapahtuma järjestetään su 15.9. klo 13. Tapahtumassa kävellään Joensuun ev.lut. kirkolta ortodoksiselle kirkolle. Kontiolahden kävelytapahtuma järjestetään uudella seurakuntakeskuksella la 7.9. klo 11.

Ennen kävelytapahtumia sekä Joensuussa että Kontiolahdessa järjestetään kaikille avoimet infotilaisuudet. Joensuun infotilaisuus järjestetään ke 11.9. klo 18 seurakuntakeskuksen isossa salissa. Iltaa emännöivät Pielisensuun seurakunnan kirkkoherra Tiina Reinikainen ja Leila Kontkanen. Kontiolahdessa tilaisuus pidetään to 5.9. klo 18 uudessa seurakuntakeskuksessa.

Infotilaisuuksissa ovat puhumassa Naisten pankin Nepalin yksiköstä Liisa Kapanen Joensuussa ja Reetta Meriläinen Kontiolahdessa, Kontiolahden kirkkoherra Jukka Reinikainen ja naistenpankkilainen Joensuun paikallisryhmästä. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu ja musiikkiohjelmaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.