Tiekirkkojen teemana ilmasto

Suomen ev.lut. kirkko on vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Kirkko on sitoutunut vähentämään omia päästöjään ja lisäksi tukemaan ihmisiä elämäntapansa muuttamisessa ympäristön kannalta kestäväksi.

Yksi ratkaisu tähän on ekologinen kotimaan matkailu, todetaan Kirkon viestinnän tiedotteessa. Tämän kesän tiekirkkojen teemaksi onkin otettu ilmasto.

Tiekirkot sijaitsevat nimensä mukaan erilaisten kulkureittien varrella. Omaan lähikirkkoon pääsee tutustumaan vaikka kävellen tai polkupyörällä. Joensuuhun kauempaa tulevat matkailijat pääsevät hyvin myös julkisilla kulkuvälineillä.

Joensuussa tiekirkkoja on kaksi: Joensuun ja Utran kirkon. Joensuun kirkko sijaitsee kaupungin ruutukaava-alueella, ja Utran kirkkoon on matkaa noin seitsemän kilometriä Joensuun torilta.