Kirkollisverot pysyvät ennallaan

Joensuun  ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi ensi vuoden tuloveroprosentiksi 1,55. Veroprosentti on sama kuin vuonna 2019. Kirkollisveroprosenttia korotettiin kuluvalle vuodelle 0,1 prosenttiyksiköllä talouden tasapainottamiseksi.

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 10.6.2019 myös seurakuntakuntayhtymän vuoden 2018 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen.

Joensuun seurakuntien jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa oli 52 130. Joensuulaisista evankelisluterilaiseen kirkkoon kuului 68,1%.

Myös Kontiolahden seurakunnan tuloveroprosentti pysyy ennallaan ensi vuonna. Kirkkovaltuusto vahvisti seurakunnan vuoden 2020 tuloveroprosentiksi 1,5 prosenttia. Pöytäkirjassa todetaan, että seurakunnan veroprosentin pitäminen ennallaan vaatii jatkossa talouden tasapainottamista ja menojen leikkaamista.

Kontiolahden seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden 2018 lopussa 11 122.

 

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.