Kansainvälisiä huippumuusikkoja kesällä Joensuuhun

Joensuun ev.lut. seurakuntien perinteinen, yli 20 vuoden ajan järjestetty kesäinen iltamusiikkisarja on parhaillaan käynnissä. Konsertteja järjestetään kesän aikana Joensuun, Utran ja Pyhäselän kirkoissa.

Iltamusiikkisarjassa kuullaan tänä kesänä niin paikallisia tähtiä kuin vierailevia huippumuusikoita Itävallasta ja Meksikosta saakka. Musiikkia kuullaan hyvin laajassa skaalassa oopperalaulusta kamarimusiikkiin ja kuoromusiikista kansainväliseen urkutaituruuteen.

Iltamusiikkisarja alkoi kesäkuun alussa. Tulevana sunnuntaina urkumusiikkia Joensuun kirkossa soittaa itävaltalaisurkuri Christian Iwan. Elokuun alkupuolella urkutaituuruutta kirkkoon tuo puolestaan meksikolaisurkuri Victor Contreras.

Kesän iltamusiikkisarjassa on kaikkiaan 16 konserttia. Konsertit järjestetään pääasiassa sunnuntaisin, mutta joukossa on myös pari arki-illan konserttia. Iltamusiikki-sarja päättyy Joensuun kirkossa 25.8. pidettävään konserttiin, jossa esiintyvät Katariina Záborszky (viulu), Maria Záborszky (laulu), Istvan Záborszky (sello) ja Tuomas Pyrhö-nen (urut).

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.