Hiippakuntavaltuustojen uudistamista selvitetään – Eevi Väistö mukana työryhmässä

Hiippakuntavaltuustojen toiminnan uudistamista ryhdytään selvittämään. Toukokuun lopulla pidetty piispainkokous nimesi työryhmän selvittämään mahdollisuuksia uudistaa päätöksentekoelintä nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Työryhmän puheenjohtajaksi nimettiin Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo. Työryhmään kuuluvat myös Kuopion hiippakunnan hiippakuntavaltuuston puheenjoh-taja Eevi Väistö ja lakimiesasessori Ritva Saario Helsingin hiippakunnasta. Työryhmän sihteerinä toimii piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen.

Hiippakuntavaltuustojen rooli on ollut kirkollisessa keskustelussa toukokuusta 2017 alkaen, jolloin kirkolliskokous antoi kirkkohallitukselle tehtäväksi tehdä esitys hiippakuntavaltuustojen lakkauttamisesta. Kirkkohallitus päätti kuitenkin esittää lakkauttamisen sijaan selvityksen tekemistä hiippakuntavaltuustojen toiminnan uudistamisesta.

Hiippakuntavaltuuston tehtävinä on mm. hyväksyä vuosittain hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä talousarvio ja tilinpäätös toimintakertomuksineen.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.