Tiina Reinikaiselle rovastin arvonimi

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on myöntänyt rovastin arvonimen Pielisensuun seurakunnan kirkkoherra Tiina Reinikaiselle 16.5.2019 Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin 80-vuotisjuhlaistunnossa.

Reinikainen asetettiin kirkkoherran virkaan joulukuussa 2017. Hän on työskennellyt aiemmin myös pappina Lauritsalan ja Pielisensuun seurakunnissa sekä oppilaitospappina Joensuussa. Lisäksi hän on tehnyt kansainvälistä maahanmuuttajatyötä Saksassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa.

Hiippakunnan rajat muuttuvat

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous on täysistunnossaan 9.5.2019 päättänyt muuttaa hiippakuntarajoja vastaamaan maakuntarajoja. Hiippakuntarajojen tarkastuksella pyritään selkeyttämään viranomaisten välistä yhteistyötä ja varmistamaan seurakuntien ja kuntien yhteistyön edellytyksiä.

Muutos koskee myös Kuopion hiippakuntaa. Vuoden 2020 alusta Kuopion hiippakuntaan kuuluvat Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntiin kuuluvat seurakunnat.

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.