Pääkirjoitus: Mitä mietit?

Kun avaan Facebookin, ruutuun tulee kysymys: Mitä mietit, Sari? Viime päivien vilinässä olen huomannut, että tämä ei ole kovin yksinkertainen kysymys. Usein työn ja vapaaajan kiireiden lomassa sitä vain miettii hetken jotain ja siirtyy sitten toiseen ajatukseen.

Viime viikolla Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen jälkeen huomasin kuitenkin miettiväni vaaleja. Marraskuun seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat nyt täydessä työn touhussa tekemässä isoja ja vastuullisia päätöksiä. Joukossa on nyt myös paljon uusia luottamushenkilöitä, jotka tuovat mukanaan uusia ajatuksia ja näkemyksiä.

Kokouksessa oli käsiteltävänä useita isoja kiinteistöasioita. On suuri vastuu tehdä päätöksiä, jotka vaikuttavat vielä vuosien ja vuosikymmenien päästä. On uskallettava ja haluttava kantaa vastuuta. On myös oltava valmis perehtymään jokaiseen eteen tulevaan asiaan ja on osattava katsoa isoa kuvaa.

Mietin myös omaa rooliani äänestäjänä vaaleissa. Yksi ääni tuntuu pieneltä, mutta yksi ääni yhdessä muiden yksittäisten äänien kanssa antaa jo vaikuttavuutta. Vaalien teema oli ”minun kirkkoni”. Äänestysprosentti ei ollut korkea, mutta jokainen äänestäjä toi arvokkaan palasen omaa näkemystään kirkon päätöksentekoon.

Marraskuun seurakuntavaalien ja nyt huhtikuussa pidettyjen eduskuntavaalien jälkeen monella voi alkaa olla jo vaaliähkyä, kun EU-vaalit vielä kolkuttelevat ovella. EU-vaalit saattavat tuntua etäisemmiltä kuin eduskuntavaalit ja etenkin oman seurakunnan vaalit.

Euroopan asiat vaikuttavat kuitenkin myös meidän pohjoiskarjalaisten elämään. Vielä on siis tsempattava ja valittava oma ehdokas Euroopan parlamenttiin, koska vain niin voi vaikuttaa. Tätä siis mietin.

viestintäpäällikkö
sari.jormanainen@evl.fi