Mutalan kirkko puretaan

Mutalan kirkon purkaminen on käynnistynyt. Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Lotus Maskin Transport Oy. Purkutyöt maksavat noin 109 000 euroa.

Purkaminen on käynnistynyt rakennuksen sisätiloissa irtaimiston ja asbestitöiden osalta. Suunnitelmien mukaan ulkoseinien purkutyöt tehdään ensi viikolla. Koko purku-urakan on arvioitu kestävän neljä viikkoa. Mutalan kirkon tontti on parhaillaan myynnissä.

Mutalan kirkon käyttö seurakunnan toiminnassa päättyi 7.1.2018, jolloin kirkossa pidettiin päätösmessu. Nimestään huolimatta Mutalan kirkko ei ole kirkkolain mukainen kirkkorakennus. Kirkkohallituksen rekisterissä Mutalan kirkko on seurakuntakeskus ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kiinteistöluettelossa rakennus on sijoitettu kerhohuoneistojen luokkaan.

 

Sari Jormanainen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.