Feresit tuulahtavat Kontupohja-päivässä Joensuussa

Joensuun ev.lut. seurakunnissa järjestetään useita Kontupohja-teemaisia tilaisuuksia la-su 24.-25.3. Tilaisuuksissa vierailevat Kontupohjan seurakunnan kirkkoherra Vadim Lysenko sekä tiedottaja Oksana Dyba. Tilaisuudet ovat osa Joensuun rovastikunnan ja Kontupohjan seurakunnan ystävyysseurakuntatyötä, ja niiden tuotto ohjataan Kontupohjan seurakunnan hyväksi.

Naisia pukeutuneina fereseihin

Feresejä esiteltiin myös vuonna 2017 järjestetyssä Kontupohja–tilaisuudessa Liperissä. Kuva: Matti Eskelinen

Marianpäivänä 24.3. tilaisuudet alkavat klo 10 messulla Joensuun kirkossa. Messun jälkeen juodaan kirkkokahvit Joensuun seurakuntakeskusella Kontupohjan seurakunnan hyväksi.

Ohjelma jatkuu seurakuntakeskuksella klo 12 Feresien tuulahdus -tilaisuudella. Tapahtumassa esitellään kymmenkunta erilaista karjalaisen naisen kansanpukua eli feresiä. Kansanpuvuista kertoo feresien tuntija Eila Hakkarainen.

Kontupohjan seurakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuo kirkkoherra Vadim Lysenko ja Joensuun seurakunnan tervehdyksen kirkkoherra Petri Rask. Tilaisuuden musiikista vastaavat Esa A Luukkainen ja Arto Tarkkonen.

Kontupohja on esillä myös Rantakylän kirkossa su 24.3 klo 18. Tilaisuudessa ovat mukana Vadim Lysenko ja Odksana Dyba, Rantakylän kirkkoherra Ari Autio, pastori Timo-Ilkka Antikainen, Zorjana-kuoro sekä kanttori Elina Vitri. Tarjolla on iltakahvit.

Lisäksi kontupohjalaiset vierailevat Pyhäselän seurakunnassa maanantaina 25.3., jolloin Pyhäselän seurakuntatalolla vietetään rukousaamiaista klo 10.

– Tilaisuus alkaa kynttilöiden sytytyksellä ja johdatuksella rukoukseen. Laulamme kauniita lauluja ja nautimme aamiaisen, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Armi Eskelinen.

 

Virpi Hyvärinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.