Huutokauppatuotoilla sydäniskureita seurakuntiin

Mutalan kirkon irtaimistosta järjestettiin huutokauppa lokakuussa 2018. Huutokaupan tuotolla (3295 €) rahoitettiin defibrillaattoreiden eli sydäniskureiden hankintaa. Sydäniskurit hankittiin Rantakylän kirkkoon, Vaivion kurssikeskukseen ja Joensuun seurakuntakeskukseen. Laitteiden hankinnan kokonaiskustannus oli noin 6000 euroa.

Äkillinen sydämenpysähdys voi tapahtua kenelle tahansa. Silloin välitön ensihoito on tärkeää. Sydänpysähdystapauksissa tarvitaan aina painelu-puhalluselvytystä.

Sydäniskuri on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt haitallinen rytmihäiriö antamalla elvytettävälle hoitava tasavirtasähköisku. Laite tunnistaa rytmihäiriön luotettavasti ja neuvoo laitteen käyttäjää toimimaan elvytystilanteessa oikein ja turvallisesti. Painelu-puhalluselvytyksen aikana laite analysoi rytmin automaattisesti ja tunnistaa, milloin isku tarvitaan.

Laitteen antamien ohjeiden ansiosta laitetta voi käyttää kuka tahansa paikalla oleva henkilö. Toisin kuin useimmat sydäniskurit, seurakuntien tiloihin hankitut laitteet soveltuvat tarvittaessa myös lapsen elvyttämiseen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.