Ari Autio asetetaan kirkkoherran virkaan

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen avustajineen asettaa Ari Aution Rantakylän seurakunnan kirkkoherran virkaan sunnuntaina 24.2.2019. Virkaanasettaminen tapahtuu Rantakylän kirkossa klo 10 alkavassa messussa.

Messussa liturgina toimii piispa Jari Jolkkonen ja saarnan pitää kirkkoherra Ari Autio. Messun jälkeen on kirkkokahvit.

Rantakylän seurakuntaneuvosto valitsi Ari Aution kirkkoherraksi marraskuussa 2018. Kirkkoherran tehtävät Autio aloitti Rantakylän seurakunnassa 6.2.2019. Autio (56 v.) siirtyi Rantakylään Keravan seurakunnan kirkkoherran virasta, jossa hän toimi vuodesta 2010 lähtien.

Ari Autio on työskennellyt aiemmin myös mm. Rantakylän seurakunnan kappalaisena vuosina 2006–2009 sekä Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtajana (vs.) vuosien 2009 ja 2010 aikana.

Kirkkoherran virka avautui 1.1.2019 kirkkoherra Tuomo Käyhkön siirryttyä eläkkeelle. Rantakylän seurakunta on yksi Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän kuudesta seurakunnasta. Työntekijöitä vuonna 1983 perustetussa seurakunnassa on 24 ja jäseniä seurakuntaan kuuluu noin 10 800.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.