Diakonian joulukassikeräys tuotti yhteensä 353 joulukassia

Joensuun ev.lut. seurakunnissa toteutettiin jouluna 2018 diakonian joulukassikeräys. Keräyksellä saatiin yhteensä 353 joulukassia jaettavaksi diakoniatyön kautta apua tarvitseville.

Keräykseen osallistuivat Joensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan seurakunnat. Joensuun seurakuntaan saatiin kerätyksi 175 kassia, Rantakylän seurakuntaan 65 kassia, Pyhäselkään 71 kassia ja Vaara-Karjalan seurakuntaan 42 kassia.

Keräys toteutettiin 26.11. – 14.12.2018 välisenä aikana. Seurakuntien diakoniatyö toimitti kassit joulun alla yhdessä vapaaehtoisten kanssa apua tarvitseville. Yhden joulukassin arvo oli 25 euroa, ja se sisälsi pääasiassa jouluista ruoka-apua.

Vuonna 2017 joulukasseja kerättiin yhteensä 313 kappaletta. Keräyksessä olivat tuolloin mukana vain Joensuun, Vaara-Karjalan ja Pyhäselän seurakunnat.

Joensuun ev.lut. seurakuntien diakoniatyö sai joulukassikeräyksen lisäksi lukuisia muita lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja paikallisilta yrityksiltä sekä yhdistyksiltä vähävaraisten joulumuistamiseksi. Seurakuntien diakoniatyö kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia