Pian on kukkatilausten aika

Hoito kesäkukilla tilataan viimeistään huhtikuun loppuun mennessä ja perennahoito 30.5. mennessä Joensuun hautausmaan toimistosta. Pyhäselän, Vaara-Karjalan ja Enon hautausmaille tilauksen voi tehdä myös alueen omasta seurakuntatoimistosta.

Kesäinen hautausmaa, maitokäryssä punaisia ja vaaleita kukkia.

Joensuun hautausmailla haudalle on mahdollista solmia hoitosopimus, jolloin ei tarvitse huolehtia kukkien, ruohon tai hiekka-alueen hoidosta itse. Hautojen muistomerkkien hoito kuuluu aina omaisille. Kuva: Virpi Kiviniemi

Kaikki hoitosopimukset sisältävät säännöllisen ruohon leikkuun ja hauta-alueen trimmeröinnin tai hiekka-alueen siistimisen. Lisäksi sopimukseen kuuluu kukkatilan perustaminen ja lannoittaminen, valittujen kasvien istuttaminen sekä kastelu ja muut hoitotyöt kauden aikana.

Hoitohaudalle istutettujen kukkien sekaan ei suositella istutettavaksi omia kukkia, mutta leikkokukkia voi tuoda. Muistomerkin huolto ei kuulu haudanhoitosopimuksen piiriin.

Lisätiedot ja tilaukset hauta- ja puistopalveluista: p. 013 263 5577, hautauspalvelut.joensuu@evl.fi

Ruudukko hautojenhoidon hinnastota.

Yleisimmät vaihtoehdot haudan hoitosopimukselle ovat hoito kesäkukilla ja perennahoito. Esimerkkejä hoitosopimusten sisällöistä Joensuun hautausmailla vuonna 2023.

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.