5xmielessä: Hertta aloitti koulutien

Rantakylän Norssin ekaluokkalainen Hertta Pitkänen osasi kouluun mennessä lukea ja laskea, mutta hän odottaa oppivansa niitä koulussa vieläkin paremmin. Eskaria käyvä pikkusisko saa tarvittaessa apua perheen koululaiselta.

Hymyilevä, vaaleatukkainen pieni tyttö katsoo kameraan päin.

Hertta Pitkänen aloitti koulun hyvillä mielin, vaikka vähän myös jännitti. Reipas tyttö kuitenkin tietää, että jos joku asia ei ensi yrittämällä mene oikein, sitä kannattaa yrittää uudestaan niin kauan, kunnes onnistuu. Kuva: Tea Ikonen

  1. KOULU. Aloitin ekaluokan Rantakylän normaalikoulussa 11. elokuuta. Meidän luokalla on 48 oppilasta ja kolme opettajaa, jotka vaikuttavat kivoilta. He jakavat meidät joka päivä eri oppimisryhmiin. Meillä on iso luokkahuone, jonka voi jakaa kahteen osaan.
  2. ESKARI. Ennen kouluun menoa kävin eskarin Soutajanpuiston päiväkodilla. Sitä ennen olin päiväkodissa Pataluodossa. Eskarissa opin jo tosi hyvin lukemaan ja kirjoittamaan ja numerot sataan asti. Osasin myös yhteenlaskua ennen ekaluokan aloittamista. Pikkusiskoni aloitti juuri kaksivuotisen eskarin. Lupasin, että voin auttaa häntä hänen tehtävissään.
  3. OPPIMINEN. Sain koulusta kyniä, kumin ja keltanokkalippiksen. Myöhemmin saan koulusta myös pienen tablet-tietokoneen, jonka on tarkoitus olla minulla alakoulun loppuun asti. Kouluaineista mielenkiintoisimmalta tuntuu englanti, koska se on minulle ihan uutta. Odotan, että koulussa opin yhteenlaskua vieläkin paremmin ja opin tuntemaan koulun paikat.
  4. KOULUMATKA. Koulumatkani on vain muutama sata metriä, mutta sen varrella korjataan kaukolämpöputkia, ja remontin vuoksi reitti on joka päivä erilainen. Onneksi isä tai äiti kulkevat aluksi koulumatkan kanssani. Koulusta päästyäni menen iltapäiväkerhoon Rantakylän seurakuntatalolle. Myös sinne siirtyminen on hankalaa, kun reitillä oleva alikulkukäytävä on remontissa eikä sen kautta voi vielä alittaa isoa tietä. Meille on kuitenkin luvattu, että koulunkäynnin avustaja auttaa kulkemisessa iltapäiväkerhoon.
  5. ODOTUKSET. Aloitin koulun hyvillä mielin. Vähän kyllä jännitti se, mitä tehdään ja mitä tapahtuu. Äiti myös epäili, että kouluaamuina minulle olisi vaikeinta muistaa, että ensin pukeudutaan, syödään aamupala ja pestään hampaat ennen kuin voi katsoa hetken telkkaria. Mutta jos jokin ei heti mene hyvin, yritetään tehdä se uudestaan oikein.

 

Tea Ikonen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.