Kavereita ja tekemistä kesäkerhosta

Seurakuntien kesäkerhot tarjoavat turvallisen paikan ja mielekästä tekemistä pikkukoululaisten kesäloman alkuviikkoihin. Utrassa ja Niinivaaralla kokoontuu omat ryhmät myös alle kouluikäisille.

Kaksi naista ja lapsi lasten värikkäässä

Kesäkerhopaikkana toimiva Marjalan seurakuntatalo on tuttu paikka Minttu Heinoselle ja Minessa Itkoselle, sillä Minessa käy siellä iltapäiväkerhossa. Kuvassa myös lastenohjaaja Kaisa Hinkkanen (vas.). Kuva: Virpi Hyvärinen

7-vuotias Minessa Itkonen pääsi viime kesänä yhden viikon ajaksi Marjalan seurakuntatalon kesäkerhoon.
– Kerhoon oli paljon hakijoita ja me olimme hakemisen kanssa myöhässä liikkeellä. Onneksi saimme Minessalle kuitenkin peruutuspaikan muutamiksi päiviksi, kertoo Minessan äiti Minttu Heinonen.

Kesäkerho oli sekä äidille että tyttärelle mieluisa kokemus.
– Kerhossa heiteltiin vesi-ilmapalloja ja tehtiin kesäsanaristikoita, muistelee Minessa.
– Minessa tarvitsee paljon puuhaa ja kavereita, ja niitä kesäkerhossa oli hyvin tarjolla, kertoo Minttu-äiti.

Äiti kiittelee niin kerhon tiloja, lapsen päivittäin saamaa lämmintä ruokaa kuin ihania ohjaajiakin.
– Ohjaajat tukevat hienosti vanhempia kasvatuksessa. Minessalle ohjaajat ovat tuttuja ja turvallisia jo valmiiksi iltapäiväkerhosta.

Edullinen ja turvallinen paikka kesälomalaisille, tarjolla myös ateria

Kesäkerhoja järjestetään seurakunnissa tänäkin vuonna. Kesäkuun aikana pidettäviä kerhoja on tarjolla tänä vuonna Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän ja Kontiolahden seurakunnissa.

Erityisen paljon iloa kesäkerhoista on ollut perheissä, joissa pikkukoululaiset pääsevät kesälomalle aiemmin kuin vanhemmat. Tieto siitä, että lapsilla on turvallinen paikka, terveellistä syötävää ja mukavaa tekemistä pelastaa monen vanhemman ylimääräisiltä huolilta päivien aikana.

Kesäkerhojen hyviin puoliin kuuluu myös edullinen hinta: koululaisten kesäkerhot maksavat 3 euroa päivältä. Taksaan sisältyy Joensuussa, Pielisensuussa ja Rantakylässä kerhotoiminnan lisäksi lämmin ruoka ja vakuutus, Kontiolahdella välipala ja kerhomateriaalit.

Alle kouluikäisten kerhopäivä on lyhyempi kuin koululaisilla

Pielisensuun ja Rantakylän seurakunnat tarjoavat kesäkerhotoimintaa alaluokkalaisten lisäksi erillisinä ryhminä myös alle kouluikäisille. Pielisensuun kirkolla ja Talastuvalla kokoontuvat pienten kerhot ovat kestoltaan hieman lyhyempiä ja maksavat 2 euroa päivältä. Myös näissä kerhoissa lämmin ruoka, toiminta ja vakuutus kuuluvat hintaan.

Pienten ja isojen kerhot eroavat toisistaan lähinnä ohjatun toiminnan osalta.
– Pienten kanssa tehdään pienten juttuja ja koululaisten jutuissa saatetaan käyttää esimerkiksi lukutaitoa, kertoo Pielisensuun seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Riitta Mälkönen.

Rantakylässä esikoulun päättävät voivat ilmoittautua joko pienten tai isojen ryhmään. Näin esikoululainen pääsee tarvittaessa samaan kerhoon pikkusisaruksensa kanssa.

Ilmoittautuminen kesäkerhoihin on jo alkanut, joten kesäkerhoista kiinnostuneilla on nyt korkea aika rientää katsomaan, vieläkö paikkoja on jäljellä.


Ilmoittaudu kesäkerhoon!

Ilmoittaudu kesäkerhoon!

 


 

Virpi Hyvärinen

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.