Pääkirjoitus: Kesäjuhlat ajatuksissa

Kuvittele mielessäsi lämmin kesäpäivä. Kevyt tuulenvire puhaltelee, kun istut ystäviesi kanssa taivasalla keskellä suurta väkijoukkoa. Kovaäänisistä kaikuu puhetta ja musiikkia, ja itse laulat täyttä kurkkua mukana. Välillä käyt hakemassa syötävää, jotta jaksat juhlia muutaman päivän.

Ensi kesänä tämä kuvitelma on monelle totta, kun Joensuussa järjestetään herättäjäjuhlat. Vieraita saapuu ympäri Suomen, ja yhteensä noin 20000 juhlijaa kokoontuu Kerubi Stadionille, Joensuu Areenaan ja niitä ympäröiville piha-alueille. Tapahtuma on valtava, ja järjestelyt ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa. Järjestäjinä toimivat Herättäjä-Yhdistys ja seurakuntayhtymä. Yhteistyökumppanina on Joensuun kaupunki ja apuna lukuisat vapaaehtoiset talkoolaiset.

Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat. Paikkakunta vaihtuu vuosittain, ja perusohjelman lisäksi järjestetään erilaista oheisohjelmaa esimerkiksi lapsille, nuorille ja perheille. Tiukkapipoisuudesta ei nykykörttejä voi moittia, sillä juhlien yhteydessä on järjestetty esimerkiksi pikadeittejä sinkuille. Joensuun ohjelmaa juuri suunnitellaan, mutta ainakin vieraat saavat nauttia Viimeiset kiusaukset -oopperasta sekä erilaisista konserteista, joissa voi kuulla mm. tunnetun saksofonitaiteilijan jazz-versioita virsistä.

Seuraavan vuoden juhlien järjestäjä jakaa perinteisesti Juhlaviesti-lehteä edellisillä juhlilla. Viime kesänä juhlat pidettiin koronan vuoksi virtuaalisesti, joten Joensuun juhlien Juhlaviesti jaetaan poikkeuksellisesti näin syksyllä tämän lehden liitteenä ja verkossa. Juhlaviesti on tiivis infopaketti, joka tutustuttaa lukijan myös Joensuun matkailutärppeihin ja juhlapaikan urheiluhistoriaan. Mikäpä tässä siis on ensi kesää odotellessa.

Kirsi Taskinen
viestintäpäällikkö
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä

Juhlien rakentumista voi seurata verkossa herattajajuhlat.fi-sivulla. Juhlien somekanavat Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa löytyvät tunnisteella @herattajajuhlat.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.