Tilapäistä lastenhoitoapua seurakunnista

Useat seurakunnat järjestävät lapsiparkkitoimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota vanhemmille hetken huokaisu keskellä arkiviikkoa.

Kaksi naista ja pieni, iloinen tyttö sohvalla.

Margarita Malkas kaappasi rakkaan lemmikin syliinsä, kun äiti Jevgenia Tinovitskaya (vas.) tuli hakemaan tytärtään Rantakylän Muksuparkista.
– Margarita on viihtynyt Muksuparkissa hyvin. Parkki tarjoaa minulle kerran kahdessa viikossa kaksi tuntia omaa aikaa. Tuon ajan voin olla vaikka ihan vain tekemättä mitään, kertoo Tinovitskaya. Kuvassa myös varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Karvinen.
Kuva: Virpi Hyvärinen

Tuntuuko arki lasten kanssa tiiviiltä? Kaipaatko vanhempana omaa aikaa, jolloin käydä uimassa, kaupassa, päiväunilla tai vaikka tavata ystäviä?

Jos vastaus on kyllä, seurakuntien lapsiparkkitoiminta voisi olla sinulle avuksi.

Hyvät tilat tarjoavat oivat puitteet lasten viihtymiselle

Joensuun, Rantakylän, Enon ja Kontiolahden seurakunnat tarjoavat tilapäistä, maksutonta lastenhoitoapua omaa aikaa kaipaaville vanhemmille. Lapsia hoitavat ja ohjaavat seurakunnasta riippuen koulutetut lastenohjaajat tai erikseen tehtävään valitut isoset, joiden taustatukena on seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja.

Toimintaa järjestetään Noljakan ja Rantakylän kirkoilla, Joensuun ja Kontiolahden seurakuntakeskuksissa sekä Enon seurakuntatalolla. Varhaiskasvatuksen tilat tarjoavat hyvät puitteet lasten viihtymiselle, kun tekemistä on tarjolla esimerkiksi leikkimisen, askartelun ja piirtelyn muodoissa. Osassa parkeista tarjotaan lapsille maksuton iltapala, osassa syödään lasten mukanaan tuomat omat eväät.

Leikkikavereita ja yhteistä puuhaa turvallisessa ympäristössä

Rantakylän seurakunnassa Muksuparkin nimellä kulkeva toiminta on käynnistynyt tänä syksynä mukavasti.
– Lapsia on ollut kahdella ensimmäisellä kerralla viisi, mukaan olisi mahtunut enemmänkin. Toiminta on kaikille avointa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Parkki tarjoaa lapsille leikkikavereita ja yhteisiä puuhia turvallisessa ympäristössä, kertoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Karvinen.

Lapsiparkkiin otettavien lasten ikähaitari vaihtelee hieman seurakunnasta riippuen. Alaikäraja vaihtelee 2 ja 3 ikävuoden, yläikäraja 6 ja 7 ikävuoden välillä. Kaikkiin parkkeihin tulee ilmoittautua ennakkoon joka kerralle erikseen, jotta lapsiryhmän koko voidaan rajata sopivaksi lasten iät ja mahdolliset erityistarpeet huomioiden.


Lapsiparkit seurakunnissa

  • ma klo 9–11 Noljakan kirkolla, ilm. viim. edellisenä pe klo 12, p. 050 465 0652 (2–6-v)
  • ti klo 8.3011 Pikku-Ketun kerhohuoneella, Kettuvaarantie 25 (Muksuparkki). Paikat varataan p. 050 3754 084. Ei ikärajaa, ryhmäkoko muodostetaan sen mukaan, montako pientä on mukana. 
  • ti klo 13–15 Enon srk-talolla, ilm. viim. edellisenä päivänä, p. 050 431 7441 (2–6-v)
  • to 7.10., 4.11., 18.11. ja 2.12. klo 17–19 Rantakylän kirkolla (Muksuparkki), ilm. viim. to klo 15, p. 050 585 8729 (3–7-v)
  • pe klo 9–11 Joensuun srk-keskuksessa (Muksupysäkki), ilm. viim. edellisenä ke klo 12, p. 050 323 0205 (2–6-v)
  • pe klo 9–11.30 Kontiolahden srk-keskuksessa, ilm. viim. to klo 14, p. 0400 452 570 (2–7-v)

Virpi Hyvärinen

Lisätty 30.9.2021 klo 9.32 tieto Pikku-Ketun kerhohuoneen Muksuparkista. Tämä parkki oli jäänyt printtilehden jutusta pois.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.