Kontiolahden kotaan ovat kaikki tervetulleita

Kuva Kontiolahden kodan siunaamisesta. Jukka Reinikainen siunaa kotaa. Ihmisiä istuu penkeillä kodan edustalla.

Kontiolahden seurakuntakeskuksen uuden kodan siunasi viime viikon avajaisissa kirkkoherra Jukka Reinikainen. – Kirkossa on kautta aikojen siunattu kirkolliset tilat ja esineet. Siunaus vahvistaa käsitystä, että kaikki luotu ja myös näkyvä saa olla Jumalan käytössä, Reinikainen kuvailee siunauksen merkitystä. Kuva: Ari Hevonkoski

Kontiolahdella ihasteltiin viime viikolla uutta kokoontumispaikkaa, kun seurakuntakeskuksen takapihan uusi kota avattiin käyttöön. Avajaisissa vieraili viitisenkymmentä seurakuntalaista sekä seurakunnan vapaaehtoisia tutustumassa kotaan, nauttimassa virvokkeita ja laulamassa nuotiolauluja.

Kontiolahden seurakunnan omistama kota on tarkoitettu kaikkien seurakuntalaisten käyttöön ympärivuotisesti.

–  Kota on koko seurakunnan yhteinen ja sinne ovat tervetulleita ihan kaikki, kertoo Kontiolahden kirkkoherra Jukka Reinikainen, joka siunasi kodan avajaistilaisuudessa.

Uusi kota monipuolistaa seurakunnan viikkotoimintaa.

– Varhaiskasvatuksen toimitilat ja lasten leikkipaikka ovat sen vieressä. Partiolaiset sekä seurakunnan piirit ja ryhmät voivat käyttää sitä omassa toiminnassaan. Tarkoitus on myös vuokrata kotaa edulliseen hintaan muidenkin yhteisöjen käyttöön, Reinikainen sanoo.

Valoisa kota kutsuu mukaan

Uuden kodan on suunnitellut arkkitehti Ilkka Kärnä, jonka käsialaa on myös Kontiolahden seurakuntakeskus. Suunnittelu alkoi toukokuussa, ja kota valmistui jo kesäkuun loppuun mennessä.

– Rakentamisvaihe hoidettiin seurakunnan omana työnä luottopuuseppämme Jorma Immosen johdolla, Reinikainen kertoo.

Valoisaan ja asutuksen keskellä helposti saavutettavissa olevaan kotaan ollaan Kontiolahdella erittäin tyytyväisiä.

– Uskon, että kota on monelle alueen asukkaalle tuttu ja turvallinen paikka. Se voi olla joillekin askel tulla mukaan muuhunkin seurakunnan toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin, Reinikainen toteaa.

Kirsi Taskinen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.